Πώς απετράπη ανεπανόρθωτη ρύπανση στον Πειραιά από το ‘Παναγιά Τήνου’

Πώς απετράπη ανεπανόρθωτη ρύπανση στον Πειραιά από το ‘Παναγιά Τήνου’

Η εξειδίκευση της ANTIPOLLUTION απέτρεψε τη ρύπανση στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την κλίση που πήρε το επιβατηγό 'Παναγιά Τήνου. Δείτε βίντεο (vid+pics)

Η άμεση παρέμβαση μιας εξειδικευμένης ελληνικής εταιρείας, της ANTIPOLLUTION ANE, αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα για να αποτραπεί τελικά η ρύπανση της θαλάσσιας επιφάνειας στο λιμάνι του Πειραιά, κατά το πρόσφατο συμβάν με την εισροή υδάτων στο πλοίο «Παναγία Τήνου».

Η ANTIPOLLUTION ΑΝΕ βρέθηκε αμέσως στην περιοχή, από τη στιγμή που της ανατέθηκαν οι υπηρεσίες προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος από την Κοινοπραξία HELLENIC TUGS, η οποία, σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης με τον ΟΛΠ, ανέλαβε αποκλειστικά τις εργασίες διάσωσης του Επιβατηγού – Οχηματαγωγού «Παναγία Τήνου» στο οποίο την Τρίτη 26 Απριλίου υπήρξε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση.

 

Η μακρόχρονη εμπειρία της ANTIPOLLUTION ΑΝΕ στο συγκεκριμένο αντικείμενο, το εξειδικευμένο προσωπικό της, ο άρτιος εξοπλισμός και τα σύγχρονα θαλάσσια μέσα της εταιρείας, ετέθησαν άμεσα στην διάθεση της Κοινοπραξίας, για την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν συμβάντος θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή και την προστασία της θαλάσσιας περιοχής του λιμένος.

Δείτε ένα βίντεο από τις εργασίες:

Οι εργασίες διάσωσης και σταθεροποίησης του πλοίου ολοκληρώθηκαν, τελικά, επιτυχώς, τρείς μέρες αργότερα, στις 29 Απριλίου.

Η ANTIPOLLUTION ΑΝΕ, εταιρεία του Ομίλου Εταιρειών Αδελφών Βασιλειάδη, είναι εξειδικευμένη, μεταξύ άλλων, στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή(Oil Spill Response).

 

Ως ενεργό μέλος της ISCO (International Spill Control Organization), προσφέρει υπηρεσίες πάντα σύμφωνα με την εθνική και διεθνή νομοθεσία και τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα