Πώς είναι να σε τσιμπά μια ασιατική σφήκα-δολοφόνος

Πώς είναι να σε τσιμπά μια ασιατική σφήκα-δολοφόνος
Η γιγάντια ασιατική σφήκα-δολοφόνος AP Photo/Ted S. Warren

Δείτε σε βίντεο τι παθαίνουμε αν μας τσιμπήσει η ασιατική σφήκα-δολοφόνος. Ο Κογιότ Πίτερσον, τόλμησε να δοκιμάσει και κατέγραψε το αποτέλεσμα.

Ονομάζεται “Vespa mandarinia”, προέρχεται από την Ασία και έχει ήδη εισβάλει στην Ουάσινγκτον προκαλώντας την ανησυχία των μελισσοκόμων, πράγμα απόλυτα λογικό στη σκέψη ότι η γιγάντια αυτή ασιατική σφήκα μπορεί να σκοτώσει 40 μέλισσες το λεπτό. 

Εξ ου και ο τίτλος “σφήκα-δολοφόνος” με τον οποίο έχει πλέον εδραιωθεί στη συγκεκριμένη ομάδα εντόμων, απασχολώντας τους Αμερικανούς εντομολόγους και όχι μόνο.

Στο “όχι μόνο” συμπεριλαμβάνεται και ένας, αρκετά δημοφιλής είναι η αλήθεια, youtuber, ο Κογιότ Πίτερσον που υποβάλλει τον εαυτό του σε διάφορες δοκιμασίες με ζώα και δη με έντομα, προκειμένου να τα γνωρίσει καλύτερα. Στο κανάλι του στο Youtube μπορείτε να βρείτε πολλά video, όπως αυτό που θα σας παρουσιάσουμε, σε μία ακόμη επώδυνη -έστω και στο μάτι- διαδικασία του Πίτερσον, ο οποίος γίνεται το “πειραματόζωο” της ασιατικής σφήκας: Την αφήνει να τον τσιμπήσει για να διαπιστώσει ποιες είναι οι επιπτώσεις και οι δερματικές αντιδράσεις.

Το έχει κάνει με αρκετά ακόμη έντονα, ωστόσο, ο πόνος από τη σφήκα-δολοφόνο είναι ασύγκριτος, ενώ τα εξογκώματα και τα εξανθήματα που τον ακολουθούν επιβεβαιώνουν τη σπανιότητα αυτού του εντόμου, δικαιολογώντας τις ανησυχίες των εντομολόγων. Πολλώ δε, των μελισσοκόμων. Το θετικό βέβαια είναι ότι ο άνθρωπος δεν βρίσκεται στα ραντάρ της, αφού μέχρι στιγμής, την κορυφή στη λίστα των θηραμάτων της βρίσκονται οι μέλισσες.

Δείτε τι γίνεται αν σας τσιμπήσει μία Vespa mandarinia”, αλλά μην το δοκιμάσετε:

Αν αντέξατε τον πόνο και θέλετε να μάθετε ακόμη περισσότερα για την ασιατική σφήκα, δείτε και το νέο video του Πίτερσον, στο οποίο παρουσιάζει 10 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε γι’ αυτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα