Βαλαβάνη: Είναι ανάγκη να παραχωρηθούν 12 στρέμματα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού για τη διαχείριση απορριμάτων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ.ΔΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ.ΔΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI EUROKINISSI

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη αναφέρθηκε στην παραχώρηση έκτασης στο πρώην αεροδρόμιο Αθηνών στο Ελληνικού για τις ανάγκες της διαχείρισης των απορριμάτων των όμορων δήμων

«Πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων Δήμων», δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας στο σχετικό αίτημα των όμορων Δήμων και προσέθεσε πως «θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εταιρεία Ελληνικό ΑΕ για τη δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Η Νάντια Βαλαβάνη, ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών Χρήστο Καπάνταη, για το συγκεκριμένο αίτημα των Δήμων Γλυφάδας, Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Παλαιού Φαλήρου. Ο παραπάνω χώρος είναι απολύτως απαραίτητος προκειμένου να υλοποιηθεί τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των παραπάνω Δήμων όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας  Γιάννης Τσιρώνης. Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη για την έκταση του Ελληνικού, ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:

«Η δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη που έγινε κατόπιν συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Καπάταη με τους δημάρχους της περιοχής, για παραχώρηση έκτασης 12 στρεμμάτων για διαχείριση απορριμμάτων 4 όμορων δήμων, είναι απόλυτα σύμφωνη και συμβατή με όλο τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που παρουσιάσαμε σήμερα.

Ο νέος ΕΣΔΑ προβλέπει -σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας- ότι ήπιες και μη οχλούσες χρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με ΧΥΤΑ και με ΧΥΤΥ, άνετα μπορούν να γίνουν σε χώρους μέσα στους δήμους.

Παρόλο που το Υπουργείο μας δεν έχει δικαιοδοσία να χωροθετεί χώρους διαχείρισης απορριμμάτων, αφού είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκτάσεις όπως αυτή του πρώην αεροδρομίου είναι κατάλληλες για τέτοιες χωροθετήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το νέο ΕΣΔΑ που ο Γ. Τσιρώνης υπόσχεται πως θα εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ στους πολίτες

SHARE:

24Media Network