Πλαστά πιστοποιητικά για 16 πλοία

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ    (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Την πλαστότητα των πιστοποιητικών 16 πλοίων διαπίστωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Προηγήθηκαν ανώνυμες καταγγελίες. Παρέμβαση εισαγγελέα

Πλαστά πιστοποιητικά κλάσης είχε εκδώσει σε δεκαέξι πλοία το γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά.

Τα στοιχεία της υπόθεσης διαβιβάστηκαν απ' το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Όπως ανακοινώθηκε απ' το Λιμενικό Σώμα, με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες, οι οποίες περιήλθαν στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής το Μάιο του 2011 δόθηκε εντολή από τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να διερευνήσει άμεσα την εν λόγω υπόθεση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο ανέλαβε την υπόθεση, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο για το Α΄ τρίμηνο 2011, σε συνδυασμό με στοιχεία που απεστάλησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της απάντησης του Ρωσικού Νηογνώμονα, διαπιστώθηκε η πλαστότητα πιστοποιητικών για 16 πλοία διαφόρων κατηγοριών.

Ο Ρωσικός Νηογνώμονας προέβη άμεσα στην άρση της εξουσιοδότησης στο γραφείο του στον Πειραιά.

Για τα ανωτέρω στοιχεία σχηματίστηκε φάκελος δικογραφίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ο οποίος διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, απ’ όπου αναμένονται οδηγίες- εντολές χειρισμού της υπόθεσης.

Παράλληλα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής έδωσε την εντολή στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης προς όλες τις κατευθύνσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απαγόρευση απόπλου σε 4 πλοία

SHARE:

24Media Network