Το πώς η Σία Κοσιώνη ηττήθηκε από την Πέππα το Γουρουνάκι, είναι Μία Άλλη Ιστορία

Διαβάζεται σε 2'
AKOY MANA

Η Σία Κοσιώνη είχε μερικούς πολύ καλούς λόγους για να δει τυπωμένο στο χαρτί το πρώτο της βιβλίο “Μία Άλλη Ιστορία” και τους εξηγεί στο Άκου Μάνα.

Η Σία Κοσιώνη είναι δημοσιογράφος και πιο συγκεκριμένα η «σιδηρά» anchorwoman του ΣΚΑΪ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η μητέρα του Δήμου, που είναι 6μιση ετών και- παρόλο που προς το παρόν δεν αποδέχεται χωρίς ενστάσεις τον τίτλο της συγγραφέως- μόλις έγραψε το πρώτο της βιβλίο. Το “Μια Άλλη Ιστορία” εύλογα θα μπορούσε να είναι «ένα βιβλίο για το κοινωνικό αποτύπωμα των κρίσεων που έχει περάσει η χώρα» γραμμένο από εκείνη. Αλλά παράδοξα κι ευχάριστα, είναι ένα διδακτικό παραμύθι.

Η Σία Κοσιώνη είχε μερικούς πολύ καλούς λόγους για να δει τυπωμένη στο χαρτί αυτή τη “Μία Άλλη Ιστορία” (εκδόσεις LeBee) και τους εξηγεί στο Άκου Μάνα. Πώς γεννήθηκε η ιστορία της μικρής Αναστασίας; Είχε δεύτερες σκέψεις στο να μοιραστεί αυτό το παραμύθι με τον κόσμο; Πόσο την δυσκόλεψε το γεγονός ότι είναι μία ιστορία που απευθύνεται σε παιδιά; Τι αποκόμισε από αυτή την εμπειρία; Ποια ήταν η άποψη του γιου της για το βιβλίο και ποια είναι η δική του σχέση με τις ειδήσεις; Και τελικά, η Σία Κοσιώνη πώς έχασε από την Πέππα;

Η δημοσιογράφος βρήκε έναν πολύ ευφάνταστο, αλλά ταυτόχρονα οικείο σε εκείνα τρόπο να εξηγήσει στα παιδιά τι είναι η δημοσιογραφία, ποια είναι η αξία των ειδήσεων, πόσο σημαντικό είναι να κατανοούμε τι συμβαίνει γύρω μας, να είμαστε ενεργοί και ενήμεροι, να είμαστε μέρος του κόσμου. Παράλληλα, όπως λέει, αυτό το παραμύθι συνέβαλε ώστε ο κόσμος να δει μία πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που έχουν οι περισσότεροι για εκείνη λόγω της ιδιότητάς της. Άκου την στη συζήτηση με τη Μαριλέλλα Αντωνοπούλου και θα καταλάβεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα