Podcast: Είναι ο Ελληνας ρατσιστής;

Podcast: Είναι ο Ελληνας ρατσιστής;
Στιγμιότυπο από συγκέντρωση ακροδεξιών κατά της δημιουργίας κλειστής δομής (φωτογραφία αρχείου) AP

Το Deep Report αναλύει την έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7 για το φαινόμενο του ρατσισμού στην Ελλάδα και το βαθμό ανεκτικότητας των Ελλήνων απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7 σχετικά με τον ρατσισμό στην Ελλάδα περιέχει πολύ σημαντικά στοιχεία για το πως έχει εξελιχθεί το φαινόμενο στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας.

To Deep Report του News 24/7, θέλοντας να ρίξει ακόμη περισσότερο φως στα στοιχεία και να προχωρήσει σε ανάλυσή τους, έδωσε το λόγο στους ειδικούς.

Tο κεντρικό ερώτημα που μπήκε είναι το αν οι Ελληνες είναι πράγματι ρατσιστές ή όχι. Μιλούν ο αναλυτής της aboutpeople Πέτρος Ιωαννίδης, ο δικηγόρος, ειδικός επί του προσφυγικού ζητήματος στην Ελλάδα, Σπύρος Απέργης και η βοηθός συντονίστρια Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου.

Τα Highlights:

  • Στο: 00:23 ο αναλυτής της aboutpeople Πέτρος Ιωαννίδης καταγράφει τα δεδομένα της έρευνας για το ρατσισμό στην Ελλάδα και εντοπίζει κάποιες από τις “σταθερές” του φαινομένου.
  • Στο 6:00 ο νομικός, ειδικός στο προσφυγικό ζήτημα, Σπύρος Απέργης καταθέτει την εμπειρία του από την αντιμετώπιση των προσφύγων και υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο δημόσιος χώρος κατακλύζεται πλέον από ρατσιστικό λόγο.
  • Στο 10:01 η Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου, βοηθός συντονίστρια Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας τονίζει ότι η ανεκτικότητα αποτελεί ακόμα ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία και επισημαίνει ότι το κράτος πρέπει να εφαρμόσει το υφιστάμενο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ρατσισμού.

Βρες και κάνε subscribe στο Podcast του News 24/7, Deep Report, στο Spotify & στο Soundcloud.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα