Ποινικές διώξεις σε όσους υπερσυνταγογραφούν

ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι αποφάσισε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη και να δοθεί τέλος στις παράνομες συνταγογραφήσεις

Ειδικό νόμο που θα προβλέπει ποινικές διώξεις για όσους θα υπερσυνταγογραφούν προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας πως αν οι γιατροί συνταγογραφούσαν σωστά δεν θα υπήρχε αυτή η μεγάλη σπατάλη για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σημείωσε πως η δαπάνη του 2009 ήταν υψηλότερη έως και 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τόνισε μάλιστα, πως σήμερα η φαρμακευτική δαπάνη έχει μειωθεί στα 900 εκατομμύρια ευρώ και θα μειωθεί άλλα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι τα γενόσημα έχουν δραστικές ουσίες που προέρχονται από τον τρίτο κόσμο, λέγοντας ότι οι ουσίες που εισάγονται στην Ευρώπη ελέγχονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αλλά και από τους Εθνικούς Οργανισμούς Φαρμάκων των χωρών στις οποίες εισάγονται.

Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα γενόσημο που δεν θα έχει ελεγχθεί από τον Παγκόσμιο ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Τέλος, ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ προανήγγειλε αναβάθμιση και ενίσχυση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τέλος στα δωρεάν φάρμακα από 1η Μαρτίου

Οικονομικά προβλήματα στη φαρμακοβιομηχανία

SHARE:

24Media Network