12 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη ΝΔ: Β.Μιχαλολιάκος, Π.Σταθακοπούλου, Α.Τσελέντης, Ν.Τζαβέλλα στη λίστα

12 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη ΝΔ: Β.Μιχαλολιάκος, Π.Σταθακοπούλου, Α.Τσελέντης, Ν.Τζαβέλλα στη λίστα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε 12 ακόμη νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές μεταξύ των οποίων ένας πρώην υπουργός και μία πρώην ευρωβουλευτής, μία ηθοποιός, μία οινοπαραγωγός και ένας σεισμολόγος, δήμαρχοι και επιχειρηματίες

Πολιτικούς που έχουν θητεύσει στη Βουλή και την Ευρωβουλή, στελέχη με πείρα στα ευρωπαϊκά θέματα, την αυτοδιοίκηση, και το επιχειρείν και ανθρώπους που έχουν διακριθεί στον τομέα τους περιλαμβάνει το δεύτερο κύμα 12 υποψηφίων ευρωβουλευτών που ανακοινώνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα σε αυτά συγκαταλέγεται ένα ακόμη στελεχος της Δράσης, συνεχίζοντας το άνοιγμα που είχε σηματοδοτήσει το πρώτο κύμα υποψηφίων με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Ξεχωρίζουν επίσης από πολιτικής άποψης τα ονόματα του Βασίλη Μιχαλολιάκου (ο οποιος αρχικά είχε διερευνήσει την πιθανοτητα να κατέβαινε υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά) και της Νίκης Τζαβέλλα (που διατέλεσε ευρωβουλευτης του ΛΑΟΣ το 2009-2014, οπότε και επέστρεψε στη ΝΔ επί Σαμαρά), ενώ τα πιο γνωστά ίσως ονόματα είναι αυτά της ηθοποιού Πέγκυς Σταθακοπούλου και του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη.

Πρόκειται για τον Δήμαρχο Σάμου, ενός νησιού που δεχεται μεγάλες προσφυγικες ροές, Μιχάλη Αγγελόπουλο, τον δικηγόρο και πρώην γγ της Δράσης Γιάννη Ανδρουλάκη, την φιλόλογο και στέλεχος του Μητρώου Τόνια Αράχωβα, τον επιχειρηματία Άγη Βερούτη, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκο Γιαννή, τον πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη, τον πρώην δήμαρχο και υφυπουργό Βασίλη Μιχαλολιάκο, την ηθοποιό Πέγκυ Σταθακοπούλου, την πρώην ευρωβουλευτή Νίκη Τζαβέλλα, την οινοπαραγωγό Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της XRTC Business Consultants Γιώργο Ξηραδάκη.

Μαζί με τους 15 πρώτους υποψηφίους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, και τους 7 νυν ευρωβουλευτές και βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη (υπενθυμίζεται ότι από τους εν ενεργεία βουλευτές υποψήφιοι θα είναι επίσης η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και η Κατερινα Μάρκου), συμπληρώνονται σήμερα 34 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου και απομένει για την τελική ευθεία προ της 26ης Μαΐου η ανακοίνωση 8 ακόμη υποψηφίων.

Ταυτόχρονα 80 ημέρες πριν τις εκλογές οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τίθενται πλέον σε θέση εκλογικής μάχης ενόψει της κάλπης της 26ης Μαΐου.

Με συντονιστή τον γραμματέα του κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη, κλιμάκια του κόμματος, αποτελούμενα από βουλευτές, υποψηφίους ευρωβουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματείς, Αναπληρωτές Γραμματείς και τοπικά στελέχη θα βρεθούν απ’ άκρου εις άκρον σε όλη την Ελλάδα με στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες σε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ. Και αυτό καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει χαρακτήρα δημοψηφίσματος και εθνικών εκλογών στις ευρωεκλογες, ακόμη και εάν οι εθνικές κάλπες δε στηθούν ταυτόχρονα, προκειμένου να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και να καταπολεμήσει τη χαλαρή ψήφο.

Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «στις 26 Μαΐου ό,τι και να γίνει, κάλπες θα στηθούν. Και οι πολίτες, εφόσον οι εθνικές εκλογές δεν συμπέσουν με τις Ευρωεκλογές, πρέπει να στείλουν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση, καθώς οι Ευρωεκλογές, θα μετατραπούν -ούτως ή άλλως- σε ένα δημοψήφισμα ενόψει της πολιτικής αλλαγής που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών επιθυμεί».

Οι εξορμήσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 14 Μαρτίου με επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας, Βασίλη Οικονόμου και του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη στη Λάρισα. Παράλληλα, η Τομεάρχης Παιδείας, Νίκη Κεραμέως θα βρεθεί στις 22 Μαρτίου στη Λάρισα και στις 30 Μαρτίου στην Άρτα, ενώ ο Τομεάρχης Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, θα επισκεφθεί τη Χαλκιδική στις 18 Μαρτίου, το Κιλκίς στις 26 Μαρτίου και την Πέλλα στις 31 Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα