Α. Μπαλτάς: Στα όρια του παράλογου οι καταλήψεις. Αποτελούν προφανή παραβίαση του ασύλου

Συνέντευξη Τύπου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να παρουσιάσει το "Πολυνομοσχέδιο για την Οργάνωση και τη Λειτουργία του Εκπαιδευτικού Συστήματος. Μεταβατικές Διατάξεις" την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Συνέντευξη Τύπου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να παρουσιάσει το "Πολυνομοσχέδιο για την Οργάνωση και τη Λειτουργία του Εκπαιδευτικού Συστήματος. Μεταβατικές Διατάξεις" την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Παιδεία Αριστείδης Μπαλτάς έδειξε να κλίνει προς τη θέση Πανούση στο θέμα της Πρυτανείας και μίλησε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βρει λύσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών που παγώνουν με απόφαση του ΣτΕ

Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς μίλησε το πρωί της Κυριακής στην πρωινή εκπομπή του μεγάλου καναλιού MEGA Σαββατοκύριακο για την υπόθεση της εισόδου των ΜΑΤ στην πρυτανεία, την άποψή του για το πανεπιστημιακό άσυλο και τις ομάδες που επιδίδονται σε καταλήψεις, τις μετεγγραφές, αλλά και την καθολική ψήφο φοιτητών στα πανεπιστήμια. 

Πλάτη σε Πανούση για το θέμα της Πρυτανείας

Ο κ. Μπαλτάς εμφανίστηκε να υποστηρίζει την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, αναφορικά με την επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία την Παρασκευή για τη λήξη της κατάληψης. Ο υπουργός μίλησε για "απολύτως προφανή παραβίαση του ασύλου" από τους αντιεξουσιαστές. "Είναι στα όρια του παράλογου οι καταλήψεις. Υπάρχει μια ομάδα επειδή υπάρχουν τα ΜΑΤ και θέλουν να αποδείξουν ότι υπάρχουν, άμα τους κυνηγούν τα ΜΑΤ. Η παραβίαση του ασύλου είναι απολύτως προφανής, καμία σχέση δεν είχαν με το χώρο" σημειώνει στην εκπομπή. Πάντως ο κ. Μπαλτάς συμπλήρωσε πως αντίθετα με ό,τι συνέβαινε επί ΝΔ, τα ματ δέχθηκαν επίθεση και έμειναν ψύχραιμα και αυτό είναι νέα εικόνα.

Αναφερόμενος τώρα στις διαφορές απόψεων εντός ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τη διαμάχη Διαμαντόπουλου-Πανούση, αναφέρθηκε σε έναν "υγιή κλονισμό απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ" με πλουραλισμό και σύνθεση απόψεων.

Το υπουργείο αναζητά λύσεις για τις μετεγγραφές

Στα του... οίκου του, ο κ. Μπαλτάς μίλησε για αναζήτηση νομοθετικής ρύθμισης για να επιτρέψει σε 200 φοιτητές  αρχιτεκτονικών σχολών που βρίσκονται μετέωρα μετά την απόφαση του ΣτΕ για "πάγωμα" των μετεγγραφών. "Το μόνο που εκκρεμεί είναι γύρω στα 200 παιδιά, σύμφωνα με την απόφαση ΣτΕ. Αναγνωρίζουμε πλήρως ότι υπάρχει μια αναστάτωση, αυτό που ψάχνουμε τις τελευταίες μέρες είναι πως θα σώσουμε αυτά τα παιδιά, βρίσκοντας κάποια νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το πρόβλημα προσωρινά γι' αυτά και υποσχόμενοι ότι στο νομοσχέδιο εν εξελίξει καταργούμε τελείως αυτό το σύστημα μεταγραφών και πηγαίνουμε στην προ Αρβανιτόπουλου εποχή όπου το μέγιστο ήταν 10% και ήταν εξαιρετικά αυστηρά τα κριτήρια και οικονομικά και υγείας" ανέφερε και επιτέθηκε στην περασμένη ηγεσία που όπως είπε εκτίναξε το πρόβλημα σε απίστευτο βαθμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θέατρο παραλόγου στον ΣΥΡΙΖΑ. Πανούσης: Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα. Ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους;

Μια ωραία ατμόσφαιρα. Πυρά Γλέζου προς κυβέρνηση και καθηγητές για την επέμβαση στην Πρυτανεία

SHARE: