Αχτσιόγλου: "Αυταρχική και αλαζονική η απόφαση Μητσοτάκη για τα αναδρομικά"

Έφη Αχτσιόγλου
Έφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου μίλησε στο MEGA, χαρακτηρίζοντας "αυταρχική και αλαζονική" την απόφαση της κυβέρνησης για τα αναδρομικά.

«Αυταρχισμό και αλαζονεία» πέρα από το ότι θίγει τα δικαιώματα των συνταξιούχων, καταλογίζει η Έφη Αχτσιόγλου στην απόφαση της κυβέρνησης για τα αναδρομικά.

«Ουσιαστικά λέει στους συνταξιούχους ότι ενώ σας οφείλω 4, σας δίνω 1 και τα υπόλοιπα διαγράφονται», είπε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ στο MEGΑ, τονίζοντας ότι «στην πραγματικότητα θα έπρεπε να δοθούν αναδρομικά ύψους 3,9 δισ., και η κυβέρνηση νομοθέτησε για 900 εκ.».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «παραβίαση» της απόφασης του ΣτΕ και σχολίασε ότι αφού προέβλεψε όρο στο νόμο της ότι οι συνταξιούχοι δεν θα δικαιούνται τίποτα άλλο, «ομολογεί ουσιαστικά ότι γνωρίζει ότι οφείλονται και άλλα ποσά, αλλά τα διαγράφει». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα μαξιλάρι ασφαλείας 37 δισ. και πως «ο κ. Σταϊκούρας πριν από λίγες μέρες είπε ότι αυτό το μαξιλάρι δεν έχει θιγεί, επιβεβαιώνοντας ότι αποθεματικά υπάρχουν». «Το ερώτημα είναι γιατί δεν τα δαπανά. Εκτός αν δεν υπάρχουν, οπότε η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει τι έχει γίνει με αυτά», σημείωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network