Αχτσιόγλου: “Έκρηξη εσόδων από ΦΠΑ – Εντείνεται η λεηλασία του εισοδήματος”

Αχτσιόγλου: “Έκρηξη εσόδων από ΦΠΑ – Εντείνεται η λεηλασία του εισοδήματος”
Έφη Αχτσιόγλου Menelaos Myrillas / SOOC

Για "αφαίμαξη των πολιτών" και "λεηλασία του εισοδήματος" έκανε λόγο η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στην άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης

Η βουλεύτρια Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, σχολίασε σε δήλωσή της πως “η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ ξεπέρασε τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022”, την ίδια στιγμή που “η λεηλασία του εισοδήματος των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων συνεχίζεται”, κάνοντας λόγο για “αφαίμαξη των πολιτών”.

Ολοκληρη η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου:

“Μόνο τον Ιανουάριο τα έσοδα από ΦΠΑ ήταν αυξημένα κατά 751 εκατ. σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού. Ήδη το 2022 η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ ξεπέρασε τα 4 δισ.

Η λεηλασία του εισοδήματος των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργεί η αφαίμαξη των πολιτών. Μια αφαίμαξη που οργανώνεται και συντηρείται από την ίδια. Αρνούμενη να μειώσει το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, η ΝΔ εκμεταλλεύεται τον πληθωρισμό, για να εμφανιστεί στη συνέχεια με δήθεν κοινωνικό προφίλ να μοιράσει ψηφοθηρικού χαρακτήρα pass λίγων ευρώ, ενώ έχει αφαιρέσει τα πολλαπλάσια από τους πολίτες.

Η μηχανική στήριξης της αισχροκέρδειας είναι πια ξεκάθαρη.

Οι πολίτες πολύ σύντομα θα δείξουν τον δρόμο της εξόδου στην κυβέρνηση.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα