Αχτσιόγλου: “Η ΝΔ ενισχύει τα κέρδη των τραπεζών, ενώ εντείνεται η ασφυξία των πολιτών”

Αχτσιόγλου: “Η ΝΔ ενισχύει τα κέρδη των τραπεζών, ενώ εντείνεται η ασφυξία των πολιτών”
Έφη Αχτσιόγλου Nick Paleologos / SOOC

Σε τηλεοπτική της εμφάνιση η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε "τα μπόνους των τραπεζιτών εν μέσω κύματος πλειστηριασμών", την ακρίβεια, την υπόθεση Σπυράκη και Πάτση καθώς και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

“Το ιδιωτικό χρέος επιτείνει την οικονομική ασφυξία των νοικοκυριών. Επί διακυβέρνησης ΝΔ έχει αυξηθεί κατά περίπου 40 δισ. το χρέος προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τράπεζες”, δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου σε τηλεοπτική εμφάνισή της στο “OPEN”.

“H άνοδος των επιτοκίων φέρνει τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις των δανείων και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο ρύθμισης. Η είδηση από τις επαφές κυβέρνησης-τραπεζών είναι ότι δεν υπάρχει είδηση.

Η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, αφενός διότι έκανε συγκεκριμένες επιλογές ενίσχυσης των κερδών των τραπεζών, πιο χαρακτηριστικό είναι ότι νομοθέτησε να ξεπαγώσουν τα μπόνους στους τραπεζίτες. Το δεύτερο είναι ότι δεν νομοθετεί σήμερα για να υπάρξει προστασία των πολιτών, ενώ εξελίσσεται ένα σαρωτικό κύμα πλειστηριασμών και πρώτης κατοικίας”, σημείωσε.

Αναφερόμενη στην ακρίβεια τόνισε ότι “είναι δεδομένο πως το “καλάθι του νοικοκυριού” δεν ικανοποιεί τους πολίτες. Πάνω από 7 στους 10 θεωρούν ότι δεν λειτουργεί, ενώ το έχουν πει και οι επίσημοι φορείς της αγοράς. O πληθωρισμός Νοεμβρίου έδειξε αυξήσεις στα τρόφιμα περί του 20%, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση ψευδόταν όταν έλεγε ότι το “καλάθι” θα συγκρατήσει τις τιμές στα τρόφιμα”.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι “στο μείγμα τιμών και εισοδημάτων στην Ελλάδα έχουμε ένα ακραίο φαινόμενο, πάρα πολύ υψηλές τιμές και πάρα πολύ χαμηλό εισόδημα. Τα εισοδήματα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει έως και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης, ο κατώτατος μισθός έχει χάσει το 20% της αγοραστικής του δύναμης. Σε ευρωπαϊκή σύγκριση η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις στο κόστος ενέργειας με όρους αγοραστικής δύναμης των πολιτών”.

Για την υπόθεση Σπυράκη δήλωσε ότι “η γενική εισαγγελέας της ΕΕ ζητά άρση ασυλίας, για να ερευνήσει υπόνοιες απάτης εις βάρος του Κοινοτικού Προϋπολογισμού. Αυτό είναι το δεδομένο και είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η ΝΔ έσπευσε χθες να το υποβαθμίσει, να το καλύψει μιλώντας για μία διοικητική διαφορά. Το λιγότερο που θα έπρεπε να έχει κάνει ήταν να αναστείλει την ιδιότητα του μέλους εξ αρχής. Εκτός του ότι προστίθεται μία υπόθεση ενδεχόμενης διαφθοράς, έχουμε και μία πολιτική στάση διαρκούς κουκουλώματος”.

Συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι “πριν από λίγο καιρό είχαμε και την υπόθεση Πάτση. Η κυβέρνηση επιβράβευε με απευθείας αναθέσεις έναν βουλευτή της ΝΔ ο οποίος αγόραζε κοψοχρονιά κόκκινα δάνεια ανήμπορων πολιτών για να κερδοσκοπεί. Τον καθαίρεσαν μόνο όταν το έμαθε όλος ο κόσμος, ενώ οι ίδιοι ξέρανε τι συνέβαινε”.

Τέλος, σχολιάζοντας τα ευρήματα δημοσκοπήσεων υπογράμμισε ότι “από τη στιγμή που αρχίζει να πλειοψηφεί το ρεύμα το οποίο θεωρεί πως η καθημερινότητά του είναι δυσάρεστη και γίνεται ακόμη πιο δυσάρεστη με αυτή την κυβέρνηση, διαμορφώνεται εικόνα πολιτικής αλλαγής. Δεν είναι απλώς η φθορά της κυβέρνησης, είναι ότι ο κόσμος απαισιοδοξεί για τη συνέχεια της ζωής του με κυβέρνηση ΝΔ. Έχουμε μία απολύτως ανοιχτή εκλογική μάχη“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα