Αχτσιόγλου: Όταν ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει την 13η σύνταξη “επίδομα εξαγοράς” δεν προσβάλλει την κυβέρνηση, αλλά τους συνταξιούχους

Αχτσιόγλου: Όταν ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει την 13η σύνταξη “επίδομα εξαγοράς” δεν προσβάλλει την κυβέρνηση, αλλά τους συνταξιούχους
Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Η υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε την ΝΔ «αντιπολίτευση της απόγνωσης», καθώς ελάχιστες μέρες πριν έλεγε ότι ως κυβέρνηση δεν θα έδινε την 13η σύνταξη και σήμερα εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί το ποσό που δίνεται είναι χαμηλό.

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει την 13η σύνταξη «επίδομα εξαγοράς» δεν προσβάλλει την κυβέρνηση, αλλά τους συνταξιούχους» επισήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι πρόσβαλε τους 2,5 εκατ. συνταξιούχους που θα ευνοηθούν κι όταν χαρακτήρισε την 13η σύνταξη «παροχή του πελατειακού κράτους». Μάλιστα, η Έ. Αχτσιόγλου μίλησε για «αντιπολίτευση της απόγνωσης», καθώς ελάχιστες μέρες πριν έλεγε ότι ως κυβέρνηση δεν θα έδινε την 13η σύνταξη και σήμερα εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί το ποσό που δίνεται είναι χαμηλό.

Σε σχέση με την κριτική που της ασκεί η ΝΔ για τις απλήρωτες συντάξεις και την ΕΔΕ που προανήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης για παραποίηση των σχετικών στοιχείων, η Έ. Αχτσιόγλου αναρωτήθηκε: «ο κ. Βρούτσης μας άφησε 400.000 απλήρωτες συντάξεις, εγώ πόσες ΕΔΕ πρέπει να του κάνω;» Η Έ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πληρώσει 850.000 συντάξεις κι έχει καταφέρει να μειώσει κατά 75% τον όγκο των ληξιπρόθεσμων συντάξεων.

Μειώνουμε από τώρα τους στόχους πλεονασμάτων, σε προγραμματικό και πολιτικό αδιέξοδο η αντιπολίτευση

Για τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους στόχους των πλεονασμάτων από το 2020, η Έ. Αχτσιόγλου εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγική μείωσης των στόχων πλεονασμάτων στο 2,5% μέχρι το 2022, ώστε να δοθεί αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία. Η Έ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι ο «κουμπαράς» των 5,5 δισ. ευρώ δεν σηματοδοτεί ότι προπληρώνονται τα πλεονάσματα του 3,5% τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν «εγγύηση» για την «ακραία περίπτωση» που η κυβέρνηση δεν καταφέρνει να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις για το χρέος.

Σχολιάζοντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης για το ζήτημα αυτό, η Έ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην προεκλογική δέσμευση της ΝΔ ότι θα παλέψει για μείωση των στόχων πλεονασμάτων. Η Έ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «τους αφαιρούμε όλη αυτήν την τοποθέτηση, από τώρα μειώνουμε τα πλεονάσματα» παρατηρώντας ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε «προγραμματικό και πολιτικό αδιέξοδο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα