ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

Γ. Χατζηθεοδοσίου

Γ. Χατζηθεοδοσίου: "Ναι στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά με μείωση του μη μισθολογικού κόστους"

Την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ακρίβεια θα φέρει πρόωρες εκλογές;

Ο Γιάννης Αλμπάνης γράφει για την ακρίβεια και την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, ενώ αποκωδικοποιεί τα έξι επιχειρήματα που δείχνουν πρόωρες εκλογές

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Σταϊκούρας: Ποιες μειώσεις φόρων έρχονται το 2022

Επιδιώκεται η διατήρηση ισχυρών ταμειακών διαθεσίμων, η περαιτέρω ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του Ελληνικού Δημοσίου, η επέκταση της επενδυτικής βάσης των ελληνικών ομολόγων, η βελτίωση του κόστους δανεισμού και η ενίσχυση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Αστικό τοπίο της Αθήνας

Νέα "δόση" παροχών με εκλογικό άρωμα – Σχέδιο για δωρεάν σπίτια σε νέα ζευγάρια

Ανοικτό αφήνουν κυβερνητικοί παράγοντες το ενδεχόμενο για νέο κύκλο παρεμβάσεων στήριξης των εισοδημάτων, εφόσον η πορεία του ΑΕΠ "κρύβει" ακόμη πιο θετικές εκπλήξεις.

ΔΕΘ με "τυράκια" στο δρόμο για εκλογές και όσα δεν είπε ο Μητσοτάκης

ΔΕΘ με "τυράκια" στο δρόμο για εκλογές και όσα δεν είπε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη ΔΕΘ πακέτο μέτρων και έθεσε το δίλημμα και τους στόχους των επόμενων εκλογών, “καίγοντας” σενάρια συνεργασίας τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με το ΚΙΝΑΛ.

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Φοροελαφρύνσεις: Μια δύσκολη εξίσωση εν μέσω πανδημίας και πυρκαγιών

Σε αναζήτηση δημοσιονομικού χώρου είναι το οικονομικό επιτελείο ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίηση δεσμεύσεων για συνέχιση και το 2020 κάποιων μέτρων μειώσεων φόρων αλλά και η υλοποίηση και κάποιων εμβληματικών φοροελαφρύνσεων.

Μεσοπρόθεσμο: Τα ρίσκα, οι αστερίσκοι και φιλόδοξοι στόχοι για ανάπτυξη, έσοδα και "μηδενισμό" των ελλειμμάτων

Μεσοπρόθεσμο: Τα ρίσκα, οι αστερίσκοι και φιλόδοξοι στόχοι για ανάπτυξη, έσοδα και "μηδενισμό" των ελλειμμάτων

Ρίσκα λόγω πανδημίας, "δημοσιονομικούς αστερίσκους" με βάση τις κεντρικές επιλογές της ΕΕ για επανάκαμψη ή μη της λιτότητας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, "μάζεμα" 20 δισεκ. στα ελλείμματα, αλλά και άκρως φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Αλλαγή ατζέντας από κορονοϊό σε οικονομία με στόχο τη μεσαία τάξη 

Ο Κ.Μητσοτάκης συνεχίζει να προβάλλει τις φορολογικές ελαφρύνσεις, θέλοντας να απευθυνθεί στη μεσαία τάξη και να δώσει μία προοπτική πέρα και μετά από την πανδημία του κορονοϊού 

Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης “S&P Global Ratings” έκανε ο πρωθυπουργος από τη Θεσσαλονίκη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Παράταση ως τις 30 Απριλίου για όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις σε αναστολή

Παράταση στην προσθεσμία καταβολής και αναστολής είσπραξης των οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Στιγμιότυπο από την Ερμού

Παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου για τις φορολογικές υποχρεώσεις των πληγέντων

Έρχεται παράταση ως το τέλος του χρόνου για τις φορολογικές υποχρεώσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Τι ισχύει για τη ρύθμιση των 12/24 δόσεων.

Ουρές σε εφορία

Φοροαπαλλαγές: Πότε και πώς δίνονται σύμφωνα με τους επενδυτικούς νόμους

Παρά το γεγονός ότι η χρήση της φορολογικής απαλλαγής βρίσκεται κανονικά σε εφαρμογή, η έκδοση των δύο ΚΥΑ, κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς υπήρχε σχετική πρόβλεψη και στους δύο νόμους.

Περισσότερες δόσεις για τον φόρο του 2020, μισή η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις το 2021

Περισσότερες δόσεις για τον φόρο του 2020, μισή η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις το 2021

Πριν καλά-καλά ο Πρωθυπουργός ανάψει το "πράσινο φως" για την σταδιακή άρση της καραντίνας το υπ. Οικονομικών εξετάζει εισηγήσεις για να κάνει - φορολογικά - πιο εύκολη τη ζωή για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Πολίτες στην Ερμού

Πότε και πώς θα μειωθούν εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ και προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών έχουν εξαγγείλει από πέρυσι για το 2020 την πρώτη δόση μείωσης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και μια δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Τι θα ισχύσει.

Πάολο Τζεντιλόνι

Η πρώτη απάντηση από Βρυξέλλες για φοροελαφρύνσεις - πλεονάσματα

Τις επίσημες θέσεις των Βρυξελλών για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος που προωθεί η Κυβέρνηση, μεταφέρει στην Αθήνα ο επίτροπος αρμόδιος για τα οικονομικά κ. Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ποια είναι τελικά η μεσαία τάξη και τι σχέση έχει με τη γραβάτα

Πώς ορίζεται η μεσαία τάξη, από το εισόδημα ή από τη... γραβάτα; Ο ορισμός που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ιδεολογικό στίγμα της κυβέρνησης ΝΔ, το debate στο εσωτερικό της κυβέρνησης και οι στόχοι του 2020

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τις ελαφρύνσεις των 1,2 δισ. ευρώ

Μη μισθωτοί και πολυμελείς οικογένειες οι καθαρά κερδισμένοι από το φορολογικό νομοσχέδιο. Ποιοι είναι οι χαμένοι από τη νέα φορολογική κλίμακα που θα περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο.