Αχτσιόγλου: “Ο ΣΕΒ καθορίζει την ατζέντα της Κυβέρνησης”

Αχτσιόγλου: “Ο ΣΕΒ καθορίζει την ατζέντα της Κυβέρνησης”
Η Έφη Αχτσιόγλου MotionTeam

Η απερχόμενη υπουργός στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση Σκέρτσου για τον κατώτατο μισθό, άσκησε κριτική στις δηλώσεις Μητσοτάκη - Κεραμέως και κατηγόρησε τον Βρούτση για αλλοίωση στοιχείων.

“Ο ΣΕΒ ορίζει την ατζέντα της επόμενης μέρας” δήλωσε στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 η Έφη Αχτσιόγλου με φόντο την τοποθέτηση Σκέρτσου στο πρωθυπουργικό γραφείο και την προσφυγή του ΣΕΒ στη Δικαιοσύνη κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση αυτή και πρόσθεσε πως περιμένει την αντίδραση του Μαξίμου για την κίνηση που έκαναν οι βιομήχανοι.

“Δεν έχω αυταπάτες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συγκρουστεί με τον ΣΕΒ” σημείωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Εργασίας.

Άσκησε επίσης κριτική στις σημερινές δηλώσεις Μητσοτάκη-Κεραμέως από το Υπουργείο Παιδείας και εξέφρασε την ανησυχία της για την παράταση των μηχανογραφικών, την κατάργηση του ασύλου και την κατάργηση της ίδρυσης της Νομικής στην Πάτρα.

Υποστήριξε επίσης ότι εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στο 1 προς 5 στο Δημόσιο δεν μπορούν να προχωρήσουν οι 9 χιλιάδες προσλήψεις στην παιδεία και την υγεία το 2019, αλλά μπορούν να γίνουν μόνο 1.800.

Κατηγόρησε επίσης τον διάδοχό της στο Υπουργείο Εργασίας ότι αλλοιώνει τα διαθέσιμα στοιχεία, λέγοντας ότι η ίδια παρέδωσε με τις εκκρεμείς συντάξεις να είναι περίπου 100.000 ενώ παρέλαβε από τον κ. Βρούτση 400.000.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα