Γεωργιάδης: Η απαγόρευση κυκλοφορίας, θα ισχύσει πέραν της 6ης Απριλίου

Γεωργιάδης: Η απαγόρευση κυκλοφορίας, θα ισχύσει πέραν της 6ης Απριλίου
Έλάχιστη η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας Eurokinissi

Παράταση των περιορισμών στις μετακινήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Εξετάζεται η "μονοδρόμηση" των διαδρόμων στα σούπερ μάρκετ.

Εξετάζονται νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, λόγω κορονοϊού. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen «αυτή τη στιγμή λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ λειτουργούν ικανοποιητικά, δεν υπάρχει συνωστισμός.

Στη Δανία εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μέτρο. Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε.

Παράλληλα προανήγγειλε την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας πέραν ‪της 6ης Απριλίου‬ λόγω κορονοϊού. «Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», όπως είπε.

Σχετικά με τη διάρκεια των μέτρων ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας έλαβε μέτρα, νωρίτερα από άλλες χώρες και ο κόσμος έδειξε ωριμότητα, και αυτό φαίνεται ότι έχει καλό αποτέλεσμα μέχρι τώρα. «Αλλά τα μέτρα θα διαρκέσουν έως να μας πουν οι επιστήμονες ότι νικήσαμε τον ιό», συνέχισε ο ίδιος.

Ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε, ακόμη, ότι με βάση τους ελέγχους υπάρχει μια εικόνα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα της κυβέρνησης ενώ σχετικά με τη διάρκεια των μέτρων ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας έλαβε μέτρα, νωρίτερα από άλλες χώρες και ο κόσμος έδειξε ωριμότητα, και αυτό φαίνεται ότι έχει καλό αποτέλεσμα μέχρι τώρα. «Αλλά τα μέτρα θα διαρκέσουν έως να μας πουν οι επιστήμονες ότι νικήσαμε τον ιό», συνέχισε ο ίδιος.

Για την επάρκεια στα αντισηπτικά είπε ότι ήδη η βιομηχανία Παπουτσάνης έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενώ έχουν ζητήσει να λάβουν σχετική άδεια και άλλες δυο βιομηχανίες. Για τις μάσκες πραγματοποιούνται εισαγωγές. Σήμερα τα αποθέματα είναι περίπου δυο εκατομμύρια μάσκες και χθες, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός μια ελληνική βιομηχανία ζήτησε να επιταχθεί το εργοστάσιό της για να παραχθούν μάσκες. Είναι μία πρόταση που θα εξεταστεί όπως είπε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές ανέφερε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι. «Γενικά η αισχροκέρδεια είναι κακό πράγμα, αλλά σε τέτοιες εποχές είναι βαθιά ανήθικο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με την αντίδραση της ΕΕ για τις επιπτώσεις του κορονοιού ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τελικά θα βρεθεί λύση και πρόσθεσε ότι μπορεί η αντίδραση να μην είναι αυτή που θα θέλαμε «αλλά δεν είμαστε και μόνοι μας. Εγώ πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση και θα είμαστε κι εμείς μέσα σε αυτή τη λύση» όπως είπε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα