Άδωνις Γεωργιάδης: Η απάντηση που (δεν) έδωσε για την Ελληνική Αγωγή

Άδωνις Γεωργιάδης: Η απάντηση που (δεν) έδωσε για την Ελληνική Αγωγή
Άδωνις Γεωργιάδης SOOC

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αντί για απαντήσεις στον σάλο, μοίρασε... φωτογραφίες της Ελληνικής Αγωγής για να δούμε "πόσο ωραία δουλειά γίνεται εκεί".

Οργισμένες αντιδράσεις στα social media, αλλά και σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα η αποκάλυψη για την εισαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων της “Ελληνικής Αγωγής” του Άδωνι Γεωργιάδη στα σχολεία, με τις “ευλογίες” της Νίκης Κεραμέως και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Η δημοσιοποίηση του εγγράφου με την έγκριση του υπουργείου από το 2022-21, εκτός από τον σάλο, δημιούργησε και εύλογα ερωτήματα για το νομικά, αλλά και ηθικά ορθό μίας τέτοιας ενέργειας, από τη στιγμή που μία εταιρεία με ιδρυτή τον Υπουργό Ανάπτυξης, ακόμη κι αν η διαχείρισή της πλέον γίνεται από συγγενικά της πρόσωπα, εισβάλει, έστω και “προαιρετικά” στα δημόσια δημόσια σχολεία.

Κι αυτό διότι, μέσω του δημόσιου σχολείου η Ελληνική Αγωγή επιτυγχάνει μία έμμεση διαφήμιση σε γονείς και μαθητές (του δημοτικού σχολείου), την ώρα που τίθεται και θέμα παραβίασης του Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει κάθε συναλλαγή της εταιρείας με το Δημόσιο από τη στιγμή που -έστω και τυπικά- ανήκει σε Υπουργό.

Τα ζητήματα και τα ερωτήματα που τίθενται στην προκειμένη είναι σοβαρά. Κανένα, όμως, δεν απαντήθηκε ουσιαστικά στη μακροσκελή ανάρτηση που έκανε το βράδυ της Κυριακής ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τη θέση του “Για την Ἑλληνική Ἀγωγή – Μαθήματα Ἀρχαίων Ἑλληνικῶν και την υποτιθέμενη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας”, όπως ήταν και ο τίτλος της ανάρτησής του.

Ο Υπουργός κρύφτηκε και πάλι πίσω από την “προαιρετικότητα” και τη “δωρεάν” παραχώρηση, επιβεβαιώνοντας πρόωρα τους ισχυρισμούς περί έμμεσης διαφήμισης, καθώς μία πρώτη τέτοια έγινε από τον ίδιο με φράσεις όπως “είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος για την Ελληνική Αγωγή” και… ιστορικές αναδρομές στην εταιρεία, αποφεύγοντας από την άλλη να απαντήσει στα ουσιώδη: Πώς μία εταιρεία δικών του συμφερόντων, ενός Υπουργού δηλαδή, αποκτά πρόσβαση σε δημόσιο φορέα, μετά από έγκριση άλλου Υπουργού.

Αντ’ αυτού, παραθέτει και μερικές φωτογραφίες της Σχολής “για να δείτε πόσο ωραία δουλειά γίνεται εκεί.”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα