Άδωνις Γεωργιάδης στον News 24/7 στους 88,6: “Δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. η Τουρκία. Η Ευρώπη είναι χριστιανικό κλαμπ”

Άδωνις Γεωργιάδης στον News 24/7 στους 88,6: “Δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. η Τουρκία. Η Ευρώπη είναι χριστιανικό κλαμπ”
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στον News 24/7 88,6 News 24/7 88,6

"Δίνει μάχη για τους φτωχούς αλλά κάνει διακοπές με θαλαμηγό" συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ για την ρύθμιση των 120 δόσεων σημείωσε ότι δε λύνει τελείως το πρόβλημα των επιχειρήσεων ούτε διευκολύνει φυσικά πρόσωπα.

«Είναι ευτυχές ότι ο κ. Τσίπρας δεν διέρρηξε τον βασικό γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας ούτε στη Δύση ούτε στο Ισραήλ και έτσι δεν είμαστε μόνοι μας στην ιστορία με την Τουρκία» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» με τον Βασίλη Σκουρή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και υπογράμμισε ότι πρέπει η Ελλάδα να κατοχυρώσει τα κομμάτια της.

«Δεν μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει ο Ερντογάν. Καθίστε να δούμε αν θα κάνει την εξόρυξη που λέει. Τώρα πια δεν τα βάζει μόνο με την Κύπρο: Τα βάζει με τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ισραήλ. Δεν είναι απλό να κάνει την εξόρυξη» είπε και σημείωσε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να μείνει η Τουρκία στη Δύση. «Αμ δεν κάνει πίσω ο Ερντογάν στους S-400 δεν θα κάνουν πίσω οι ΗΠΑ» συνέχισε.

Ερωτώμενος για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δε θεωρεί πιθανό αυτή να ολοκληρωθεί: «Δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. μια μουσουλμανική χώρα με πληθυσμό  εκατ. ανθρώπους. Η Ευρώπη είναι χριστιανικό κλαμπ» είπε χαριτολογώντας και διευκρίνισε ότι πυλώνες της Ε.Ε. είναι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, η Ρώμη, η αναγέννηση και ο χριστιανισμός. «Υπάρχει μεν ανεξιθρησκεία στην Ε.Ε. αλλά βασική ταυτότητά της είναι ο χριστιανισμός, τα δυτικά κράτη δεν είναι άθρησκα.»

Σχετικά με τον Όρμπαν, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι ένα θέμα που δεν θα απασχολήσει άμεσα: «Έχουμε δρόμο ακόμα. Πρώτα θα γίνουν οι ευρωεκλογές, μετά θα συσταθεί το Ευρωκοινοβούλιο, μετά θα τεθούν οι υποψηφιότητες… ».

Σχετικά με την υπουργοποίηση του κ. Θεοχαρόπουλου, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Εγώ το 2012 έγινα υφυπουργός ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Όταν ψήφισα το PSI, Ο Παπαδήμος μου ζήτησε να παραμείνω γιατί υπηρετούσα την κυβερνητική πολιτική. Παραιτήθηκα όμως γιατί είχα διαγραφεί από το κόμμα μου και δεν ήθελα να πει κανείς ότι ψήφισα το PSI για την καρέκλα. Αντίθετα ο μη εκλεγμένος κ. Θεοχαρόπουλος, που έχει πάρει αρνητικές ψήφους στη ΔΗΜΑΡ, που έχει διαγραφεί από το ΚΙΝΑΛ, γίνεται υπουργός ΣΥΡΙΖΑ.»

Ερωτώμενος για την υπόθεση Novartis ,ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Όταν κάνει κίνηση η κα. Τουλουπάκη φωνάξτε με. Αν με φωνάξει κατηγορώντας με για παθητική δωροδοκία, θα απευθυνθώ στο Συμβούλιο Εφετών και εάν αυτό κρίνει ότι είναι νόμιμες οι κινήσεις της, τότε θα ζητήσω να αρθεί η ασυλία μου.»

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των 120 δόσεων, ο κ. Γεωργιάδης σημειώσε ότι δε λύνει τελείως το πρόβλημα των επιχειρήσεων ούτε διευκολύνει φυσικά πρόσωπα που θα έχουν ελάχιστη δόση τα 30 ευρώ, γιατί οι δόσεις θα ξεπερνούν τις 120. Εστίασε μάλιστα σε ένα ζήτημα, το οποίο όπως είπε θα το θέσω ο ίδιος στη Βουλή και αυτό είναι να μπορούν να καταφύγουν οι πολίτες που πλήρωναν έως τώρα κανονικά τις δόσεις του στην πλατφόρμα για επανυπολογισμό των συντάξεων και των εισφορών τους, και εάν προκύψει διαφορά, αυτή να τους καταβληθεί μέσω ΕΦΚΑ. Εάν δεν γίνει αυτό, «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υπάρξουν πολίτες δύο ταχυτήτων και να σημειωθεί μια τεράστια αδικία» υπογράμμισε. Σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ως αρχή να ψηφίζει κάθε μέτρο που θα γλιτώνει από τους πολίτες έστω και ένα ευρώ.

Μιλώντας τέλος για τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού στο κότερο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ένα τεράστιο ζήτημα, με νομική πολιτική και ηθική διάσταση. «Η κα. Παναγοπούλου είπε χθες ότι παραχώρησε στον κ. Τσίπρα τη θαλαμηγό της για να κάνει διακοπές, με την ίδια και τον ασθενή σύζυγό της να μένουν στην Αθήνα. Δεν ήταν φιλοξενούμενος άρα, του έγινε ένα δώρο γιατί τα πάντα πληρώθηκαν για τον κ. Τσίπρα και την οικογένειά του. Ένα δώρο πολύ μεγάλης αξίας 100.000 ευρώ. Πρέπει να το δηλώσει το δώρο αυτό ο κ. Τσίπρας στο Πόθεν Έσχες του, εάν δεν το κάνει το Πόθεν Έσχες είναι ψευδές και άρα μιλάμε για κακούργημα» ισχυρίστηκε ως προς τη νομική διάσταση. Ως προς την πολιτική, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι κάνει κάτι μεμπτό και για αυτό απέκρυψε το ταξίδι αυτό. «Δίνει μάχη για τους φτωχούς αλλά κάνει διακοπές με θαλαμηγό» είπε και ζήτησε να γνωστοποιηθεί πού έκανε διακοπές ο πρωθυπουργός το 2017. «Όλοι οι αρχηγοί κρατών στον δυτικό κόσμο δηλώνουν πού πάνε διακοπές, εκτός από τον κ. Τσίπρα» κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα