Άδωνις Γεωργιάδης: Τα “γυρνάει” για Ρούσσο και βλέπει αλαζονεία από το… ΠΑΣΟΚ

Διαβάζεται σε 3'
Άδωνις Γεωργιάδης: Τα “γυρνάει” για Ρούσσο και βλέπει αλαζονεία από το… ΠΑΣΟΚ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το εκλογικό αποτέλεσμα και την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο της Αθήνας αλλά και τη νίκη του Σίμου Ρούσσου στον δήμο Χαλανδρίου σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Η πολιτική καταγραφή των κομματικών δυνάμεων δεν γίνεται ποτέ στον β’ γύρο γιατί δεν μπορεί να γίνει”, ήταν το πρώτο σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα και απαντώντας στην ερώτηση αν η δυσαρέσκεια των πολιτών εκφράστηκε το βράδυ της Κυριακής (15/10) στις κάλπες.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκτός από τον δήμο της Αθήνας και την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας γενναίο τον τρόπο με τον οποίο τη διαχειρίστηκε απέναντι στον Χάρη Δούκα, ευχήθηκε “καλή επιτυχία” και στον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο.

“Θα διαπιστώσουν όλοι οι Χαλανδριώτες ότι αν θέλει ο δήμαρχος βοήθεια από την κυβέρνηση θα την έχει”, δήλωσε χαρακτηριστικά αποδίδοντας σε διαστρέβλωση του λόγου του τις εκβιαστικές δηλώσεις του προ ημερών περί της χρηματοδότησης του δήμου από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης.

Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο. Ως βουλευτής Βορείου Τομέα έχω ευθύνη να πω στους συμπολίτες μου την αλήθεια. Η στήριξη του κ. Χάρη Ρώμα στην κα Κρίστη Αγαπητού δίνει μία ευκαιρία στο Χαλάνδρι να γυρίσει σελίδα και να διασωθεί από την παρακμή. Πρέπει να κάνουμε αγώνα αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν να πετύχουμε την μεγάλη ανατροπή εκεί. Για το καλό του Χαλανδρίου η κα Αγαπητού πρέπει να εκλεγεί Δήμαρχος την Κυριακή”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει κανείς ποιος ψήφισε τον Χάρη Δούκα, ούτε να αθροιστούν πολιτικά συμπεράσματα στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει αλαζονεία από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Γεωργιάδης έστειλε τα βέλη του προς το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για αλαζονική συμπεριφορά.

Υποστήριξε στη συνέχεια πως ο Μεγάλος Περίπατος έβλαψε τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ και το debate απέναντι στον νυν δήμαρχο Αθηναίων του κόστισε.

“Νομίζω ναι, του κόστισε. Οι εκλογές δεν είναι άσκηση φιλανθρωπίας ή ευγένειας είναι μία μάχη, έχει ένα στόχο, να κερδίσεις αν κάνεις κάποια κίνηση που αυξάνει το ρίσκο σου ενώ δε χρειάζεται να πάρεις ρίσκο, κάνεις λάθος. Γενικά ήταν ένα ελεύθερο debate και πολύ ωραίο”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις από το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως “η χθεσινή βραδιά θα αυξήσει τον ανταγωνισμό σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι κερδισμένο, αύξησε τις αυτοδιοικητικές του δυνάμεις, πήρε τον δήμο της Αθήνας, δικό του στέλεχος κέρδισε τη Θεσσαλία, έχει πεύχει νίκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως είναι ανύπαρκτος, εδώ ο αρχηγός του έφυγε και πήγε στην Αμερική την ημέρα των εκλογών. Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Η ιδέα ότι θα ξεκινήσει πια η διελκυστίνδα για το ποιος απο τους δύο θα έχει το πάνω χέρι στην αντιπολίτευση, θα ενίσχυθεί με τις ευρωεκλογές, δε θα μειωθεί”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα