Άδωνις για Συλλαλητήριο: Αναρχικοί έκαναν τα μπάχαλα – Ξέρετε χρυσαυγίτες να πετούν κόκκινες μπογιές;

Άδωνις για Συλλαλητήριο: Αναρχικοί έκαναν τα μπάχαλα – Ξέρετε χρυσαυγίτες να πετούν κόκκινες μπογιές;
Άδ. Γεωργιάδης eurokinissi

Τη δική του άποψη διατύπωσε απόψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό.

Για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διεξήχθη την Κυριακή στο Σύνταγμα, μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, στο οποίο βρέθηκε μαζί με τον διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα επεισόδια ξεκίνησαν από “τριάντα μαυροντυμένους κουκουλοφόρους που παρείσφρησαν στο συλλαλητήριο με την ανοχή της αστυνομίας”.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: “ξέρετε χρυσαυγίτες να πετούν κόκκινες μπογές; Ήταν προβοκάτσια. Ήταν αναρχικοί με κουκούλες που τους άφησαν οι αστυνομικοί να περάσουν”, πρόσθεσε για να συνεχίσει:

“Μέχρι να αρχίσουν τα επεισόδια ήταν η πιο μαζική και ειρηνική διαδήλωση των τελευταίων ετών. Μπορεί κάποιος να κάνει μια τόσο μεγαλειώδη συγκέντρωση; Μπείτε στα site του ΣΥΡΙΖΑ και δείτε το Σύνταγμα τότε ήταν οι μισοί από τους σημερινούς. Τα επεισόδια σήμερα τα έκαναν μπαχαλάκηδες αναρχικοί που δεν κρατούσαν ελληνικές σημαίες, όλοι οι άλλοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες”, είπε.

Ερωτηθείς από τον κ. Ζαχαριάδη, πώς σχολιάζει το γεγονός ότι ο βουλευτής της Χ.Α. Γιάννης Λαγός καταγράφεται σε βίντεο να βρίσκεται στα επεισόδια στο πλάι της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:

“Αν φοράς μάσκα και πετάς κόκκινη μπογιά τι είσαι; Αν έκανε επεισόδια ο κ. Λαγός έπρεπε να τον συλλάβετε, γιατί τον αφήσατε; Εγώ δεν θα υπερασπιστώ τον Λαγό, ας τον πιάνατε. Ήμουν εκεί είχαν δακρύσει τα μάτια μου. Είδα τους τριάντα με τα μαύρα και τις μάσκες και τα καδρόνια”.

Ο κ. Ζαχαριάδης είπε από τη δική του μεριά: “Ο βουλευτής Λαγός ήταν μπροστά στα επεισόδια. Αντιεξουσιαστής είναι ο κ. Λαγός;

Όταν φασιστικά στοιχεία προσπαθούν να εισέλθουν στη Βουλή η αστυνομία όταν πρέπει να απαντήσει θα απαντάει. Έχω φάει δακρυγόνα αλλά ποτέ δεν κρυβόμουν πίσω από χρυσαυγίτες, πίσω από Λαγούς. Μας παίρνει κανείς τη Μακεδονία; Όχι βέβαια, ίσα ίσα που οριοθετείται η κατάσταση”, κατάληξε.

Τελικά βέβαια, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του News 24/7, ένας εκ των επτά συλληφθέντων σήμερα μετείχε στη φασιστική επίθεση χρυσαυγιτών τον Φεβρουάριο του 2018 στον χώρο “Φαβέλα” στον Πειραιά, όπου και είχε τραυματιστεί η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου μαζί με τρεις ακόμη ανθρώπους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα