Άγχος στο Μαξίμου για τη συνάντηση Τσίπρα – Ράμμου

Άγχος στο Μαξίμου για τη συνάντηση Τσίπρα – Ράμμου
Χρήστος Ράμμος ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές αιφνιδίασε την κυβέρνηση. “Το φως κερδίζει το σκοτάδι, είναι κλεμμένο” δήλωσε ο Γ. Οικονόμου και πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ΑΔΑΕ και η συνάντηση με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Χρήστο Ράμμο, με αντικείμενο φυσικά τις υποκλοπές, φαίνεται να αιφνιδίασε την κυβέρνηση.

Το γεγονός δε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φεύγοντας από την ΑΔΑΕ κρατούσε έναν φάκελο που δεν είχε κατά την είσοδό του, προκαλεί αγωνία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δεν έκρυψε καταρχήν την ενόχληση του Μαξίμου. “Ο κ. Τσίπρας να βρίσκει δικά του. Προφανώς το φως κερδίζει το σκοτάδι, αλλά αυτό είναι κλεμμένο”, σχολίασε καταρχήν και πρόσθεσε: “Δεν ξέρω εάν ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε χθες ότι υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα, αλλά οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους στηρίζουμε, όχι μόνο όταν κατά την εκτίμηση μας εξυπηρετούν τα σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας”.

Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχαν “δίκτυα εντός της ΕΥΠ που διενεργούσαν παρακολουθήσεις εκτός πλαισίου”, αλλά υποστήριξε ότι αυτό θα έρθει στην επιφάνεια, όπως και “οι προνομιακές σχέσεις με αυτούς στους οποίους τα δίκτυα αυτά διοχευτεύουν υλικό”. Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν ήταν γνώστες έκθεσης της ΕΥΠ για παρακολούθηση υπουργού και της ηγεσίας του στρατεύματος. Και στη συνέχεια πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, καλώντας τον κ.Τσίπρα να απαντήσει εάν έφταναν σακούλες με χρήματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και εάν υπαγόρευε τη μετοχική σύνθεση τηλεοπτικών σταθμών με SMS.

Αμηχανία άλλωστε προκαλεί στην κυβέρνηση και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας το απόγευμα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία προφανώς και θα θέσει το περιεχόμενο της συνάντησης με τον κ. Ράμμο.

“Δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω. Το Σύνταγμα έχει καταγεγραμμένη διαδικασία και ρόλο για όλους τους πολιτειακούς παράγοντες”, δήλωσε με νόημα επ’ αυτού ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα