Αιχμές Χαρακόπουλου για τις επιλογές Σαμαρά

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών, για το Πόθεν Έσχες, την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών, για το Πόθεν Έσχες, την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Για πολιτικούς που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος

Επαναπροσδιορισμό όσων πολιτικών δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και το ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Χαρακόπουλος αφού τόνισε η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει την κυβέρνηση έπεσε στο κενό, επεσήμανε ότι οι πολίτες χτύπησαν προειδοποιητικό καμπανάκι.

"Αναμφίβολα δεν τίθεται ζήτημα πολιτικής σταθερότητας. Η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της κυβέρνησης έπεσε στο κενό. Είναι γεγονός ότι στις ευρωεκλογές είθισται τα κόμματα διαμαρτυρίας να καταγράφουν υψηλά ποσοστά. Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση αποδείχθηκε ότι έχει εκλογικό «ταβάνι» και περιορισμένη δυναμική. Οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα είναι σε δυσαρμονία με τα ποσοστά του κόμματός του" δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Και πρόσθεσε: "Βεβαίως, ούτε τα ποσοστά που λαμβάνουν οι κυβερνητικοί εταίροι προσφέρονται για πανηγυρισμούς. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι συνιστούν προειδοποιητικό καμπανάκι. Χωρίς αμφιβολία, η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη και η πορεία για την έξοδο από την κρίση επώδυνη. Κοινωνικά στρώματα και επαγγελματικές κατηγορίες, κυρίως της μεσαίας τάξης που κατ’ εξοχήν εκφράζει η ΝΔ, δοκιμάζονται. Το μήνυμα για διορθωτική πορεία είναι ξεκάθαρο! Τα παραπάνω, λοιπόν, σε συνδυασμό με σειρά ατυχών αποτελεσμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε λόγω «θολών» επιλογών του κόμματος με συνέπεια τη διάχυση των ψήφων, είτε λόγω της επιλογής μη ενδεδειγμένων υποψηφίων, πρέπει να μας προβληματίσουν".

"Θα ήταν, επομένως, χρήσιμη μια νηφάλια επεξεργασία και αποτίμηση των αποτελεσμάτων στα συλλογικά όργανα του κόμματος. Το κυριότερο, όμως, ζητούμενο, τούτη την ώρα, είναι ο επαναπροσδιορισμός όσων πολιτικών δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας -αλλά ίσως μόνο σε άγονες «εργαλειοθήκες»- με στόχο την ανασυγκρότηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Και αυτή είναι η μόνη συνταγή που μπορεί να αποδυναμώσει τα πολιτικά άκρα. Είμαι βέβαιος πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών, θα προβεί στις απαραίτητες πρωτοβουλίες" κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

SHARE:

24Media Network