Αιχμές Γαβρόγλου στα Πανεπιστήμια για την παραβατικότητα

Ερώτηση του Ιωάννη Δελή προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γβρόγλου με θέμα  την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI//Τατιάνα Μπόλαρη)
Ερώτηση του Ιωάννη Δελή προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γβρόγλου με θέμα την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI//Τατιάνα Μπόλαρη) EUROKINISSI

"Ζητάω από τα πανεπιστήμια να μας πουν προτάσεις που δεν έρχονται" είπε ο υπουργός Παιδείας. Ξεκαθάρισε όμως ότι το υπουργείο δεν θέλει "αστυνομοκρατούμενο" πανεπιστήμιο και έβαλε κατά του Κ. Μητσοτάκη

Ευθύνες και στα ίδια τα Πανεπιστήμια για τα «υπαρκτά» όπως παραδέχτηκε φαινόμενα παραβατικότητας επέρριψε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας ότι οι Διοικήσεις τους δεν καταθέτουν προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Ζητάω να μας πουν προτάσεις που δεν έρχονται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου για τα Πανεπιστήμια απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη. «Πρέπει η πανεπιστημιακή κοινότητα να δει τι μπορεί να κάνει για να αποβάλει αυτού του είδους τα φαινόμενα» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα.

Ο υπουργός Παιδείας τάχθηκε όμως ταυτόχρονα και κατά της αστυνομοκρατίας στο Πανεπιστήμιο. «Η παραβατικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο. Δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια αλλά φυσικά δεν θέλουμε και πανεπιστήμια με παραβατικότητα» ξεκαθάρισε.

"Ο κ. Μητσοτάκης έχει απίστευτη άγνοια για την εκπαίδευση"

Παράλληλα ο κ. Γαβρόγλου εξαπέλυσε και επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του άγνοια και υπερβολές. «Ο άνθρωπος έχει απίστευτη άγνοια περί της εκπαίδευσης και των πανεπιστημίων και δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και υπογράμμισε ότι τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλά και έχουν εξαιρετικούς καθηγητές. «Δεν  μπορούμε να λέμε ότι τα πανεπιστήμια είναι άντρο ανομίας και τρομοκρατίας. Δεν τιμά ούτε τη ΝΔ ούτε την κοινωνία να τα λέμε αυτά» υπογράμμισε.

SHARE:

24Media Network