Αιχμές και από Μητσοτάκη για Παυλόπουλο

Αιχμές και από Μητσοτάκη για Παυλόπουλο
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σχόλιο με νόημα για τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας περί νομίσματος, η οποία είχε προκαλέσει και την αντίδραση του Ποταμιού, έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πως ” η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον Άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος»”.

Δήλωση η οποία ερμηνεύθηκε από το Ποτάμι χθες ως αναφορά σε επιστροφή στη δραχμή και στάθηκε αφορμή για να δεχθεί επιθέσεις ο κ.Παυλόπουλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει αμετακίνητα την εθνική στρατηγική επιλογή για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

“Την επιλογή αυτή οφείλουμε να την υπηρετούμε όλοι, χωρίς να δίνουμε αφορμές για παρερμηνείες”, πρόσθεσε με νόημα, ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος πέρυσι δεν είχε ψηφίσει τον κ.Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας παίρνοντας αποστάσεις από την απόφαση για στήριξη της υποψηφιότητας του.

Το Ποτάμι χθες είχε σχολιάσει για τη δήλωση του κ.Παυλόπουλου:

“Κάθε δήλωση αποκτά ιδιαίτερο νόημα στη χρονική συγκυρία που γίνεται. Μολονότι δεν θα διαφωνήσει κάποιος με την ουσία της φράσης του Προέδρου της Δημοκρατίας “η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο” οι αναφορές περί νομίσματος στο μέσον μιας ατελέσφορης διαπραγμάτευσης δίνουν λαβή για δεύτερες  σκέψεις. Πόσο μάλλον που με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν επανέλθει στο προσκήνιο αρνητικά σενάρια για την πορεία της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σενάρια που εντείνουν τη σύγχυση και την ανησυχία του κόσμου.”

Νωρίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε υπερασπιστεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. . “Η λάσπη κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και η προσπάθεια να τον εμφανίσουν ως δήθεν οπαδό της δραχμής, συνιστά αθλιότητα και δείχνει πανικό” σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής μέσω twitter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα