Αιχμές Παππά σε ΝΔ για το Πόθεν Έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη

Αιχμές Παππά σε ΝΔ για το Πόθεν Έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κάλεσε την ΝΔ να απαντήσει εάν οι πολιτικοί οφείλουν να αναρτούν το σύνολο της περιουσιακής τους κατάστασης και της ζήτησε να μην κρύβεται πίσω από την απόφαση του ΣτΕ για τα πόθεν έσχες

Μήνυμα στη ΝΔ να πάρει θέση για το ζήτημα της διαφάνειας των Πόθεν Έσχες πολιτικών προσώπων έστειλε ο Νίκος Παππάς από τη Βουλή στον απόηχο της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής που έδωσε προθεσμία μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στη Μαρέβα Μητσοτάκη να προσκομίσει στοιχεία για τις μεταβολές στα περιουσιακά στοιχεία της και για την εταιρεία offshore που παρέλειψε να δηλώσει.

«Δεν μπορούμε να καταπίνουμε αμάσητα τα γεγονότα έλλειψης πλήρους κατάθεσης πόθεν έσχες και να πετάμε υπονοούμενα για κανονικές εταιρείες οι οποίες έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απαντώντας στην τομεάρχη της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που κατηγόρησε την κυβέρνηση για σχέσεις διαπλοκής. Ο κ. Παππάς δεν αναφέρθηκε ρητά στο όνομα της κυρίας Μητσοτάκη αλλά την φωτογράφισε διαμηνύοντας στη ΝΔ ότι «θα πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσει» για το θέμα των Πόθεν Έσχες και της offshore. «Πρέπει, όσοι έχουμε πολιτικές ευθύνες και έχουμε εκλεγεί στο Κοινοβούλιο, να καταθέτουμε πόθεν έσχες;» ρώτησε την ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ. 

«Αφήστε τι θα πουν τα δικαστήρια και τι θα νομοθετήσει η Κυβέρνηση. Οφείλουμε να έχουμε την περιουσιακή μας κατάσταση διαφανώς αναρτημένη;» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς στο ίδιο πνεύμα. Άσκησε, όμως κριτική και στους δικαστές που αντιδρούν στον έλεγχο του Πόθεν Έσχες τους. «Αυτό είναι μια θέση αρχής και δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί πίσω από μία αίτηση ακύρωσης. Που πολλές φορές γίνεται γρήγορα αποδεκτή με ταχύτητες… διαστημικές» είπε και συμπλήρωσε: «Είμαστε υπέρ της πλήρους διαφάνειας ή δεν είμαστε; Η θέση αυτής της Κυβέρνησης είναι ότι οφείλουμε να είμαστε “κρύσταλλο”, σε σχέση με το τι έχουμε, τι δεν έχουμε και τι αποκτούμε. Σε αντίθετη περίπτωση, το πέπλο της δυσπιστίας θα γενικευτεί επάνω στην πολιτική και αυτό είναι ένα πάρα πολύ κακό μήνυμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα