"Αηδιαστικά" για Πάγκαλο τα καλλιστεία διαδοχής

ΑΘΗΝΑ-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) ICON

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και αναφέρει ότι θα τοποθετηθεί για τις εξελίξεις μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του PSI

Άκαιρη και άτοπη χαρακτήρισε την όποια εσωκομματική συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ .

Μιλώντας στον "Βήμα 99,5", επισήμανε ότι προέχει η προσήλωση "στη σημερινή συνάντηση και στη συνέχεια την υλοποίηση του PSI, το οποίο δεν είναι δεδομένο".

Ανακοίνωσε ότι μετά το κλείσιμο του PSI, θα ανοίξει τα χαρτιά του, αφήνοντας αιχμές για όσους θέτουν ηλικιακά κριτήρια και όρια και λέγοντας ξεκάθαρα ότι κανένας δεν πρέπει να αποκλείεται.

Δεν δίστασε επίσης να χαρακτηρίσει "αηδιαστικά" τα καλλιστεία ονομάτων που γίνονται τις τελευταίες ημέρες.

Ανέφερε ακόμα ότι είναι ευτύχημα για το ΠΑΣΟΚ πως διαθέτει πολλά ικανά στελέχη για την επόμενη μέρα, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο αρχηγός πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συσπειρώσει το κόμμα, αλλά και να απευθυνθεί σε ευρύτερο "ακροατήριο".

Για τον χρόνο διάρκειας της κυβέρνησης Παπαδήμου , επανέλαβε ότι πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή που έχει αναλάβει, εκφράζοντας την ευχή αυτό να έχει συμβεί "μέχρι την άνοιξη".

Σε ό,τι αφορά το αν υπάρχουν "κόκκινες γραμμές" στη δημοσιονομική προσπάθεια προσαρμογής που κάνει η χώρα, σημείωσε ότι "πρέπει όλοι να κάνουμε προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα του Κράτους".

Σχετικά με την πολιτική λιτότητας, υπενθύμισε ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, αλλά υπογράμμισε ότι -ιδιαίτερα οι αρχηγοί κομμάτων- πρέπει να υποδείξουν εναλλακτικές προτάσεις και όχι γενικόλογες δηλώσεις περί ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου , είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα, αλλά και αν γνώριζε θα τον συμβούλευε να μην προχωρήσει .

Υπενθύμισε ότι στους κόλπους της ΕΕ ακόμα και η λέξη δημοψήφισμα είναι σχεδόν βλασφημία, ενώ υπογράμμισε ότι το θέμα θα ήταν εξαιρετικά περίπλοκο για τον μέσο ψηφοφόρο, αφού δεν γνωρίζει ακριβώς θέματα όπως η μόχλευση, η συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI.

Αναφερόμενος στο θέμα της Γερμανίας και της εικόνας που έχει πλέον δημιουργηθεί στην Ελλάδα, παρατήρησε ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνεται προπαγάνδα κατά της χώρας, ακόμα και σε επίπεδο χυδαιότητας, ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι είναι ο βασικός παίκτης της ΕΕ.

"Η Γερμανία είναι ισχυρότατη χώρα και καταστράφηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ανόρθωσαν τη χώρα τους μετά από μεγάλη προσπάθεια, ενώ πριν από 20 χρόνια ενσωμάτωσαν και το κομμάτι της Ανατολικής Γερμανίας.

Σήμερα έχουν πλεονάσματα, τα οποία είναι τα δικά μας ελλείμματα. Όμως κανείς δεν μας υποχρεώνει να αγοράζουμε Mercedes, ακόμα και μέλι από τη Γερμανία", τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φαβορί για διαδοχή ο Λοβέρδος

Αβέβαιο το μέλλον Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ

SHARE:

24Media Network