Αιφνίδια παραίτηση Κουκοδήμου από το υπουργείο Παιδείας, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ  ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (eurokinissi ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (eurokinissi ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Επικαλούμενος προσωπικούς λόγους απέστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό. Πως σχολίασε την παραίτηση Κουκοδήμου, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος

Την παραίτηση του από τη θέση του υφυπουργού παιδείας γνωστοποίησε αιφνιδίως ο Κώστα Κουκοδήμος.

Επικαλούμενος προσωπικούς λόγους με επιστολή  που απέστειλε στο πρωθυπουργό επισημαίνει τα εξής:

"Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δηλώνω ότι στηρίζω ως Βουλευτής της παράταξης της Ν.Δ με όλες μου τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο κι εσάς προσωπικά στην τεράστια προσπάθεια που κάνετε για την ανάταξη της χώρας".

Κουκοδήμος: Δεν παραιτήθηκα για πολιτικούς λόγους

Κατηγορηματικά διαψεύδει, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Κώστας Κουκοδήμος ότι πίσω από την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπάρχει κάποιου είδους δυσαρέσκεια για τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί.

«Οι λόγοι είναι απολύτως προσωπικοί και ο πρωθυπουργός στον οποίο απηύθυνα την επιστολή έδειξε κατανόηση. Κάπου γράφτηκε ότι παραιτήθηκα για να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου. Ούτε αυτό ισχύει βέβαια» ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος και πρόσθεσε: «Η σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν εξαιρετικότατη, για μένα η συνεργασία μου μαζί του ήταν ένα σχολείο».

«Αναπάντεχη» χαρακτήρισε ο Ανδρ. Λοβέρδος την παραίτηση του Κ. Κουκοδήμου                          

«Αναπάντεχη» χαρακτήρισε την παραίτηση Κουκοδήμου, ο υπουργός Παοδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης.

Ο κ. Λοβέρδος, δεν έκανε κάποια δήλωση για τη σύσκεψη, που είναι σε εξέλιξη. Επισήμανε δε ότι αποχώρησε από αυτήν επειδή είχε μια υποχρέωση στο υπουργείο λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Ερωτηθείς για την παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Ήταν για μένα αναπάντεχο, είχαμε συνεργαστεί εξαιρετικά, ειδικά για θέματα σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο της δράσης "Κοινωνικό Σχολείο" που την θέλουμε αυτήν τη δράση να ξεκινάει μαζί με την έναρξη του σχολικού έτους την άλλη βδομάδα. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο ο κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν τον όρκισε του ζήτησε να προσέξει τον σχολικό αθλητισμό και θα μας λείψει πάρα πολύ».

Ο υπουργός Παιδείας είπε, εξάλλου, ότι δεν γνωρίζει ποιος θα τον αντικαταστήσει στη θέση του υφυπουργού Παιδείας, ενώ ερωτηθείς για τον λόγο της παραίτησης και αν υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις τους ανέφερε: «Κανένα πρόβλημα, συνεργαζόμασταν άψογα. Ήξερα ότι είχε θέματα προσωπικά, δηλαδή μου έλεγε κατά καιρούς μα δεν το περίμενα».

«Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός λόγος;» ρωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος και απάντησε: «Απολύτως κανένας».

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος  με σχόλιο του και στο Facebook, δήλωσε ότι χάνει ένα πολύτιμο συνεργάτη:

SHARE:

24Media Network