Ο Ακάρ απαντά στον Αποστολάκη – “Ψευτοτσαμπουκάδες”, λέει ο Καμμένος

Ο Ακάρ απαντά στον Αποστολάκη – “Ψευτοτσαμπουκάδες”, λέει ο Καμμένος
Ο πρώην επικεφαλής των τουρκικών ΕΔ, και νυν Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ AP

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του τούρκου υπουργού Άμυνας στην χθεσινή δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, πως "εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε". Τι δήλωσε

Για “γαλάζια” πατρίδα έκανε λόγο σε σημερινές δηλώσεις του – απάντηση προς τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελο Αποστολάκη ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο ίδιος, μία μέρα αφού ο ναύαρχος Αποστολάκης προειδοποίησε πως “άν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε”, τονίζοντας πως “αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση” ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει από τα “δικαιώματά της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Οι δηλώσεις του έρχονται μόλις λίγη ώρα αφού ζεύγος τουρκικών F16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το Καστελλόριζο, την ώρα μάλιστα που αποχωρούσε από το νησί ο Πάνος Καμμένος.

Η υπερπτήση έγινε μόλις 8 λεπτά αφού αποχώρησε από το Καστελλόριζο ο Υπουργός Άμυνας , ο οποίος βρισκόταν στο ακριτικό νησί για να εγκαινιάσει 12 οικίσκους ετοιμότητας για τη στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από εκεί, ο Υπουργός Άμυνας είχε χθες στείλει ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας ότι, “εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας”.

Τουρκία – F16 – ζεύγος

“Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη ‘γαλάζια πατρίδα μας’. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο”, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Προηγουμένως, ο πρώην Γραμματέας του τουρκικού ΥΠΕΘΑ, Ουμίτ Γιαλίμ, είχε επαναλάβει τις… θεωρίες του περί 18 νησιών του Αιγαίου που “ανήκουν” στην Τουρκία.

“Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία, έχουμε παραχωρήσει… δικαίωμα χρήσης” ισχυρίζεται ο πρώην γραμματέας του τουρκικού ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος μάλιστα, έχει και χάρτη με τη.. θεωρία του, την οποία δεν διατυπώνει για πρώτη φορά.

Καμμένος: Οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες

“Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα όπως κάθε μέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες”, ήταν η απάντηση του Υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, μέσω Twitter, λίγο μετά από την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Το tweet του Υπουργού Άμυνας συνοδευόταν από ένα βίντεο που έχει ληφθεί από αέρος και στο οποίο φαίνεται το λιμάνι του Καστελλόριζου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα