Ποια ήταν η πραγματικά σημαντική δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για μια πιθανή κρίση με την Τουρκία

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης EUROKINISSI

Το σενάριο της "εξαΰλωσης" βραχονησίδας για το οποίο μίλησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Αποστολάκης και η διαπίστωση που έγινε τη νύχτα των Ιμίων.

Το σενάριο της “εξαΰλωσης” βραχονησίδας για το οποίο ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης μίλησε σήμερα, δεν είναι καινούργιο. Όπως γράφει το Militaire.gr  τη νύχτα των Ιμίων, ήταν ένα από τα σενάρια που είχαν εξεταστεί σοβαρά. Ήταν η νύχτα που είχαμε ανακαλύψει ότι τα F-16 δεν είναι παντός καιρού αλλά την αποστολή “εξαΰλωσης” θα μπορούσαν να την έχουν αναλάβει άλλα μαχητικά αεροσκάφη.

Η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί από τους επιτελείς του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και είχε πάρει πράσινο φως από τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Χρήστο Λυμπέρη. Φυσικά στο ΚΥΣΕΑ που γινόταν στη Βουλή κι όχι στο ΥΠΕΘΑ δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για τέτοια σενάρια.

ADVERTISING

Ο Α/ΓΕΕΘΑ επανέλαβε λοιπόν το σενάριο που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Τι πιο σημαντικό που είπε ο Ναύαρχος Αποστολάκης δεν ήταν αυτό κατά τη γνώμη μας. Το σημαντικότερο ήταν ότι επεσήμανε πως “κανένας δεν πρόκειται να πολεμήσει δίπλα μας, αν χρειαστεί”. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όσοι πιστεύουν ότι σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των Τούρκων …θα ΄ρθει το ιππικό για να μας σώσει! Όπου ιππικό, βάλτε τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους. Αυτοί θα έρθουν για να μας συνοδεύσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο οποίο θέλουν να μας καθίσουν οι Τούρκοι. Κι αυτό πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία.

Στρατιωτικά η Ελλάδα, μπορεί να ΄χει ελλείψεις και προβλήματα που έγιναν πιο έντονα από την οικονομική κρίση. Ακόμη κι έτσι όμως έχει τις δυνατότητες να επιφέρει πολύ μεγάλα πλήγματα στους Τούρκους. Τόσο μεγάλα που λειτουργούν αποτρεπτικά μέχρι στιγμής σε οποιαδήποτε σκέψη για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση. Αυτό που μας λείπει και πρέπει να το εξασφαλίσουμε, είναι ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας -όχι μόνο η κυβέρνηση- οφείλει να είναι έτοιμο να υποστηρίξει αυτή τη μοναχική μάχη που περιέγραψε ο Α/ΓΕΕΘΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στα ελληνοτουρκικά βρίσκεται εντός της χώρας
Μέτωπο κατά των επεκτατικών σχεδίων της Τουρκίας!Ποιοι το δημιουργούν
Οι 107 παραβιάσεις στο Αιγαίο μας υπενθύμισαν πόσο πολύ αργήσαμε να ασχοληθούμε με την Εθνική Άμυνα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευάγγελος Αποστολάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε

SHARE:

24Media Network