Άκης Σκέρτσος: Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Επικρατείας

Άκης Σκέρτσος: Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος Eurokinissi

Αναβάθμιση για τον Άκη Σκέρτσο στον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο Υπουργό Επικρατείας.

Σε Υπουργό Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες αναβαθμίστηκε ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος, στο πλαίσιο του μίνι ανασχηματισμού στον οποίο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό.

Ο Χρήστος- Γεώργιος (Άκης) Σκέρτσος (γενν. 1976) είναι Έλληνας πολιτικός και δημοσιογράφος και εν ενεργεία Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 9 Ιουλίου 2019, διορίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. Πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-1999).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Arts) στον τομέα του Political Management and Lobbying από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ.

Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (Ιούλιος 2012 – Ιούνιος 2014). Ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) από τον Ιούνιο του 2014. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, Γραμματέας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-Junior Achievement) και Ταμίας του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα