Αλέξης Γεωργούλης: Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για την άρση της ασυλίας του

Διαβάζεται σε 1'
Αλέξης Γεωργούλης: Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για την άρση της ασυλίας του
Ο Αλέξης Γεωργούλης Philippe BUISSIN/© European Union 2023

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου συνεδριάζει εκ νέου σήμερα, Τρίτη (30/05), για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό από την Ελένη Χρονοπούλου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εξέταση του ζητήματος της άρσης και είναι πιθανό να εγκριθεί το προσχέδιο της απόφασης, το οποίο θα καταλήξει στη συνέχεια στο Ευρωκοινοβούλιο για την οριστική έγκριση.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να ψηφίσει την Πέμπτη 1η Ιουνίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι του θα μπορέσουν να πάρουν τη δικογραφία μόνο μετά την άρση της ασυλίας.

Όπως προβλέπει το ποινικό σύστημα του Βελγίου, στην περίπτωση καταδίκης του ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης είχε αποστείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με την υπερασπιστική του γραμμή να κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα