Αλέξης Γεωργούλης: Δεύτερη επιστολή στη Μέτσολα για άρση της ασυλίας του

Αλέξης Γεωργούλης: Δεύτερη επιστολή στη Μέτσολα για άρση της ασυλίας του
Ο Αλέξης Γεωργούλης Brigitte HASE / © European Union 2022 - Source : EP

Τι ζητάει από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Αλέξης Γεωργούλης με την δεύτερη επιστολή που της έστειλε.

Στην αποστολή και δεύτερης επιστολής στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα προχώρησε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Σύμφωνα με το MEGA, ο ευρωβουλευτής, που τον βαραίνει καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό, έστειλε την προηγούμενη Τρίτη και δεύτερη επιστολή  στην Μέτσολα, ζητώντας της να συμβάλει όσο μπορεί στο να επισπευστούν οι διαδικασίες της άρσης.

Να θυμίσουμε ότι στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για την υπόθεση του στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι με τον καθορισμό της παραπάνω ημερομηνίας, η σύγκλιση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να καθυστερήσει περισσότερο και πιο συγκεκριμένα από τις 30 Μαΐου και μετά.

Στην Επιτροπή αναμένεται να κληθεί και ο καταγγελλόμενος για να πει τη δική του άποψη, ο οποίος μέχρι σήμερα επιμένει στην αθωότητά του.

 

Από την πρόσφατη ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία, γεγονός που δεν είναι κάτι περίεργο καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του.

Ο κ. Γεωργούλης για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου,

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, θα διευκολύνει τη διαδικασία της άρσης της ασυλίας το γεγονός πως έχει ζητήσει και ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα