Η υπόθεση Γεωργούλη “σκαλώνει” στη γραφειοκρατία

Η υπόθεση Γεωργούλη “σκαλώνει” στη γραφειοκρατία
Ο Αλέξης Γεωργούλης European Parliament

Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη. Πόσο αναμένεται να καθυστερήσει τη σύγκληση της Επιτροπής.

Καθυστερούν περαιτέρω οι διαδικασίες στην υπόθεση Γεωργούλη που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό μετά από καταγγελία που κατατέθηκε σε βάρος του στις βελγικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από τις Βρυξέλλες, στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι με τον καθορισμό της παραπάνω ημερομηνίας, η σύγκλιση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να καθυστερήσει περισσότερο, με τη νεότερη να είναι αυτή στις 30 Μαΐου.

Στην Επιτροπή αναμένεται να κληθεί και ο καταγγελλόμενος για να πει τη δική του άποψη, ο οποίος μέχρι σήμερα επιμένει στην αθωότητά του.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πληροφορίες πως εκτός από την υπόθεση της Ελένης Χρονοπούλου, υπάρχουν και άλλες καταγγελίες κατά του μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για ανάρμοστη συμπεριφορά, οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι καταγγελίες αφορούν κακοποιητική εργασιακή συμπεριφορά εκ μέρους του Αλέξη Γεωργούλη, ενώ είναι πιθανό να έρθει στο φως και νέα υπόθεση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως μετέδωσε την Τετάρτη το MEGA, ενδέχεται να δημοσιευθούν τρεις νέες καταγγελίες από εργαζόμενους στο γραφείο του, πρώην ή νυν.

Δεν έλαβαν την δικογραφία οι συνήγοροι

Ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας, οι Βέλγοι συνήγοροι του Αλέξη Γεωργούλη προχώρησαν σε αίτημα για να λάβουν πρόσβαση στον φάκελο της δικογραφίας.

Ο δικαστής αρνήθηκε να τους δώσει τη δικογραφία λόγω μυστικότητας της διαδικασίας, με τους συνηγόρους να προχωρούν στη συνέχεια σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ανακριτής θα μπορούσε να δείξει τη δικογραφία αν ήθελε, αλλά συνήθως κάτι τέτοιο δεν γίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί ακρόαση. Ο φάκελος δεν αναμένεται να φτάσει σύντομα στα χέρια τους, καθώς ακόμα δεν έχει τεθεί προς ψήφιση η άρση της ασυλίας του. Μόνο σε περίπτωση που γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα θα υπάρξει πρόσβαση στη δικογραφία.

Στην ανακοίνωσή τους, ανέφεραν τα εξής:

Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη” αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι του Αλ. Γεωργούλη.

Και συνέχισαν: “Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό. Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα