Αλέξης Τσίπρας: “Να μη διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης”

Αλέξης Τσίπρας: “Να μη διπλώσει ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης”
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

"Η ΝΔ επιτίθεται στην προοδευτική παράταξη με τις παλιές συνταγές λάσπης της Δεξιάς γιατί έχει έτοιμα αντικοινωνικά σχέδια για το φθινόπωρο" δήλωσε ο Αλ, Τσίπρας, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αναγκαιότητα για αλλαγή κυβέρνησης έθεσε στην σημερινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε στην Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας. Εξηγώντας τις επιθέσεις από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων, επισήμανε ότι πρόκειται για αντιπερισπασμό. Με στόχο να «καλύψει» τον σχεδιασμό σκληρών οικονομικών και αντικοινωνικών πολιτικών αλλά και την «απάτη» τον προεκλογικών εξαγγελιών της

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η κυβέρνηση «να φύγει πριν μετατρέψει τη χώρα σεοικογενειακή οφσορ, και σε δημοκρατία κρότου λάμψης». Μάλιστα αναφέρθηκε και στην επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του λέγοντας πως «μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών». Τόνισε μάλιστα πως «όσο τα πράγματα δυσκολεύουν για τη χώρα, τόσο η ΝΔ επανέρχεται στις παλιές μεθόδους της Δεξιάς».

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την διακυβέρνηση. Όπως είπε «όταν με το καλό επανέλθουμε -και θα επανέλθουμε γρήγορα, να είστε σίγουροι- με την ψήφο του λαού, έχουμε όχι μόνο το ηθικό και το πολιτικό κεφάλαιο, αλλά πλέον και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να βάλουμε μαζί με τους Έλληνες την Ελλάδα ξανά σε ένα δρόμο προόδου, δημοκρατίας, και κοινωνικής δικαιοσύνης». Επισήμανε ότι «είμαστε η Αριστερά που έμαθε να κυβερνάει, αλλά δεν ξέμαθε να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό».

Από την συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Ενότητα

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίκληση στην ενότητα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της προοδευτικής παράταξης τονίζοντας πως «καμιά επίκληση της πανδημίας, καμιά προπαγάνδα, καμιά επιχείρηση λάσπης, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ειδική αναφορά έκανε και στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Σημείωσε πως «καμιά καταστολή, κανένας νόμος κατά των διαδηλώσεων και του φρονήματος του λαού, καμιά δυσφημιστική εκστρατεία, και καμιά δικαστική δίωξη δεν πρόκειται να πτοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, την προοδευτική παράταξη, τους δημοκρατικούς πολίτες».

Παράλληλα επισήμανε τον ρόλο των φίλιων προς της κυβέρνηση Μέσων Ενημέρωσης τονίζοντας πως «ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζική προπαγάνδας». Συνολικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στην κυβέρνηση «επιστρατεύουν μαζί με την τρομοκρατία, τη συκοφαντία. Μαζί με το κράτος το παρακράτος. Μαζί με την αστυνομία, τη μαφία. Ίσως πει κάποιος σήμερα ότι χρησιμοποιώ σκληρές εκφράσεις.Όχι.Γιατί, καμιά σκληρή έκφραση δεν μπορεί να αποδώσει την ανηθικότητα της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρούν, προκειμένου να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας. Και όχι στα κοινωνικά ερείπια της πολιτικής τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν διεξοδικός αναφορικα με τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης λέγοντας πως «έταξαν πέρυσι, ανάπτυξη 4% και μετά έσπρωξαν την οικονομία στην ύφεση, πριν ο κορονοϊός χτυπήσει τη χώρα. Έταξαν πέρυσι, καλοπληρωμένες δουλειές και τώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά, την ανεργία να απειλεί τις οικογένειές τους, και τις απολύσεις να γίνονται η νέα κανονικότητα. Έταξαν πέρυσι, στη μεσαία τάξη γενναία μείωση της φορολογίας, και τώρα την αφήνουν αβοήθητη και απειλητικά «επιστρεπτέα» απέναντι στην κρίση που ήδη έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της. Έταξαν πέρυσι, υπευθυνότητα και σοβαρότητα και τώρα οδηγούν τον τουρισμό, στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων χρόνων, σαν αυτοκινητάκι από τα συγκρουόμενα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα