Αλέξης Τσίπρας: Θα αντικαταστήσουμε το μνημόνιο με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Για πρόγραμμα υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής που θέλει να επιβάλει ο Α.Σαμαράς έκανε  λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο-αμερικανικού επιμελητηρίου, ασκώντας εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό

Του Αντώνη Αντζολέτου

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μπει φρένο στο κατήφορο που έχει επιβάλει το Μέγαρο Μαξίμου τονίζοντας πως "η κυβέρνηση Σαμαρά δεν επιχειρεί να επιβάλλει απλώς μια συγκεκριμένη και αποτυχημένη οικονομική πολιτική. Επιβάλλει, μια τιμωρητική πολιτική στην Ελλάδα, παραδειγματική για όλη την Ευρώπη".

"Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, αλλά δεν υποσχόμαστε παραδείσους , σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέπεμψε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο συναρθρώνεται με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και το Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων. "Με το πρόγραμμα αυτό θα αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης, προτού και ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης", συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσίασε ένα πρόγραμμα νέων ελλειμμάτων" είπε και έκανε σαφέ πως το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα και έξω από τη διαδικασία της σκληρής διαπραγμάτευσης που θα αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς και την ανάγκη γενναίας αύξησης των ευρωπαϊκών δημόσιων επενδύσεων για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Το δικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει πραγματικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, συμπλήρωσε ο κ.Τσίπρας.

Παρουσιάζοντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για:

- Θεσμική αναδιοργάνωση του κράτους και του πολιτικού συστήματος και χειραφέτησή τους από μηχανισμούς συμφερόντων.

- Καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

- Αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.

- Δημιουργία ενός νέου φορολογικού συστήματος, απλού και δίκαιου, στη βάση ενός καθολικού περιουσιολογίου χωρίς εξαιρέσεις.

- Άσκηση προς όφελος της κοινωνίας των δικαιωμάτων του κράτους, με βάση τη μετοχική του συμμετοχή στις υφιστάμενες τράπεζες.

- Δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα και δίκτυο τραπεζών ειδικού σκοπού.

- Ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνικής ασφάλισης σε νέες βάσεις.

- Αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικά αποτελεσματικών πολιτικών απασχόλησης.

- Ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις με δημόσιες πολιτικές που αναβαθμίζουν την παραγωγική βάση, ενισχύουν την οικονομική καινοτομία και τον οικολογικό μετασχηματισμό, προωθούν τον χωρικό σχεδιασμό και την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή της ανάπτυξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

tsipras

syriza

SHARE:

24Media Network