Αλλαγή εκλογικού νόμου ζητούν 7 στελέχη του ΠΑΣΟΚ

19-10-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Μετά από αίτημα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ  ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου.(EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
19-10-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Μετά από αίτημα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου.(EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διακομματική πρωτοβουλία ζητούν στελέχη και υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ με κείμενό τους. Ζητούν να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Διαβάστε στο News 247 αναλυτικά ποιοι είναι και το κείμενο

Πέντε υφυπουργοί, ένας αναπληρωτής υπουργός και ένας πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου ζητούν με παρέμβασή τους διακομματική πρωτοβουλία για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου .

Το αίτημα τους αφορά το κομμάτι του νόμου που αναφέρεται στην κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών στις οποίες είναι δύσκολο να εκλεγεί κάποιος "αν δεν είναι από μεγάλο πολιτικό τζάκι".

Ειδικότερα, σε κείμενο που εμφανίστηκε στις ιστοσελίδες του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Σ.Ξυνίδη , των υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης Ι.Δριβελέγγα, Περιβάλλοντος Θ.Μωραΐτη, Προστασίας του Πολίτη Μ.Όθωνα, Δικαιοσύνης Γ.Πεταλωτή, Υγείας Μ.Μπόλαρη, καθώς και του πρώην υφυπουργού Χρ.Αηδόνη, αναφέρεται:

"Μέχρι (ή για) να σώσουμε τη χώρα ή να αλλάξουμε τα κόμματά μας, μήπως προλαβαίνουμε να κάνουμε μερικά "δευτερεύοντα" και πεζά πράγματα, όπως είναι π.χ η ανάληψη ΑΜΕΣΑ διακομματικής κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε ό,τι αφορά την κατάτμηση εκείνων των εκλογικών περιφερειών στις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκλεγεί κάποιος, αν δεν είναι από μεγάλο πολιτικό τζάκι, lifestyle star, δεν έχει ή δεν του συνεισφέρουν "ανιδιοτελώς" πακτωλό χρημάτων ;"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκατομμύρια ευρώ διεκδικούν 117 πρώην βουλευτές

SHARE:

24Media Network