Άμεση απόδοση δικαιοσύνης για τον Φύσσα ζητούν ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι

Άμεση απόδοση δικαιοσύνης για τον Φύσσα ζητούν ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι
Στιγμιότυπο από την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού πριν την έναρξη της δεύτερης ημέρας της δίκης της "Χρυσής Αυγής" ττην Πέμπτη 7 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων με αφορμή την επέτειο τεσσάρων ετών απ' τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Την άμεση ολοκλήρωση της δίκης της υπόθεσης της Χ.Α. ζητούν με νέες τους παρεμβάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τη συμπλήρωση, σήμερα, τεσσάρων ετών απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα σημειώνει ότι «η κοινωνία απαιτεί την άμεση ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης της Χ.Α. χωρίς άλλες καθυστερήσεις και ολιγωρίες» και πως «η καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και των άλλων εγκλημάτων της Χ.Α. αποτελεί αναγκαίο βήμα για την δικαίωση του αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού»

Επίσης αναφέρει σχετικά πως “η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο του 2013, αποκάλυψε στην ελληνική κοινωνία την εγκληματική ταυτότητα των απόγονων του Χίτλερ”. Αναφέρει ότι “στο πρόσωπο του νεαρού καλλιτέχνη από το Κερατσίνι, η Χρυσή Αυγή αντίκρισε τον αγώνα μιας ολόκληρης γενιάς για κοινωνική δικαιοσύνη, γι’ αυτό και επέλεξε να τον εξοντώσει”.

“Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα καθίσταται αναγκαία για τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει πως “το καθήκον αυτό δεν αφορά το παρελθόν, αλλά το παρόν και το μέλλον για μια κοινωνία με δημοκρατία και αλληλεγγύη”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την άμεση ολοκλήρωση της δίκης ζήτησε και ο Σταύρος Θεοδωράκης με σχόλιο του μέσω του Facebook, όπου έχει αναρτήσει βίντεο με απόσπασμα απ’ τη συνέντευξη που του είχε παραχωρήσει η Μάγδα Φύσσα, όταν ακόμα εργαζόταν στην τηλεόραση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα