Ιερέας επιτέθηκε λεκτικά στην υφυπουργό Μεταφορών λόγω του γάμου ομοφύλων

Διαβάζεται σε 3'
Η Χριστίνα Αλεξοπούλου
Η Χριστίνα Αλεξοπούλου INTIME

Δεύτερη στοχοποίηση βουλεύτριας της ΝΔ σε διάστημα λίγων ωρών λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ακόμη ένα περιστατικό στοχοποίησης πολιτικού προσώπου που τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια σημειώθηκε την Κυριακή, λίγες ώρες μετά την επίθεση με χαστούκι από μέλος του κόμματος “Νίκη” στην Αγγελική Δεληκάρη.

Πιο συγκεκριμένα, ιερέας στην Πάτρα επιτέθηκε λεκτικά στην υφυπουργό Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, με αφορισμούς και κατάρες συνοδεία ομοφοβικού παραληρήματος, λόγω της απόφασής της να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, η λεκτική επίθεση του ιερέα κατά της βουλεύτριας Καβάλας της ΝΔ σημειώθηκε κατά το τρισάγιο στη λιτανευτική πορεία στη μνήμη των πατρινών θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας, γεγονός που επιβεβαίωσε η ίδια με δηλώσεις της σε ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται πως η Χριστίνα Αλεξοπούλου ψήφισε τελικά υπέρ του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια, παρά τις διαρροές περί στάσης αποχής.

Η στοχοποίηση της Αγγελικής Δεληκάρη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό στοχοποίησης πολιτικού προσώπου, καθώς το πρωί της Κυριακής η βουλεύτρια της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, δέχθηκε χαστούκι από πρώην υποψήφια βουλεύτρια του ακροδεξιού κόμματος «Νίκη», μέσα σε ιερό ναό, επίσης λόγω της απόφασής της να ταχθεί υπέρ του ν/σ για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Επίθεση που καταδικάστηκε από το σύνολο των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια την δημοκρατία» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η χειροδικία εναντίον της βουλευτή της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη σε εκκλησία της Καβάλας είναι απόλυτα καταδικαστέα πράξη. Οι ναοί είναι χώροι λατρείας της θρησκείας της αγάπης, όχι του μίσους & της βίας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τα διδάγματα της» τονίζει από την πλευρά του ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σε ανάρτηση του στο Χ (πρώην Twitter) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, από μέλος του κόμματος ΝΙΚΗ μέσα σε εκκλησία. Τέτοιες ενέργειες, που παραπέμπουν σε σκοταδιστικές πρακτικές, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως τυχαία ή μεμονωμένα γεγονότα, αλλά ως προϊόν μιας συνολικότερης αντιδραστικοποίησης του αστικού πολιτικού συστήματος, τροφοδοτώντας και αντίστοιχες αντιλήψεις και συμπεριφορές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα