Αναδιατύπωσε η κυβέρνηση τη διάταξη για τα μέλη του ΕΣΡ

Αναδιατύπωσε η κυβέρνηση τη διάταξη για τα μέλη του ΕΣΡ
Συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Αποσαφηνίστηκε κατόπιν αιτιάσεων της αντιπολίτευσης ότι αφορά μόνο μέλη των οποίων έχουν λήξει τη θητεία

Σε αναδιατύπωση της τροπολογίας η οποία προβλέπει την αποχώρηση των μελών του ΕΣΡ των οποίων έχει λήξει η θητεία τους προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς,  μετά από έντονες ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στο θέμα παρενέβη και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την αντιπολίτευση ότι επιθυμεί να παραταθεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει από τη μη νόμιμη λειτουργία του ΕΣΡ και των Ανεξαρτήτων Αρχών.

«Θέλουμε να θωρακίσουμε τη διαδικασία εφαρμογής του νομοσχεδίου. Θα γίνει αναδιατύπωση για να μην υπάρχουν ανησυχίες και θα κάνουμε σαφές ότι αφορά μόνο τα μέλη των οποίων έχει λήξει» είπε ο κ. Παππάς αποδεχόμενος τις ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν ότι η ρύθμισης προκαλεί παύση του συνόλου των μελών των ανεξαρτήτων αρχών. Επίσης, κατόπιν πρότασης του κ. Βενιζέλου ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, διευκρίνισε, ότι δεν θα μπορούν να αποφασίζουν οι ανεξάρτητες αρχές αν δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των μελών τους.

Σε πολύ πιο έντονο ύφος τοποθετήθηκε, όμως, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ότι εγείρουν ενστάσεις διότι επιθυμούν να παραμείνουν σε αδυναμία νόμιμης λειτουργίας οι ανεξάρτητες αρχές. «Η κυβέρνηση θέλει να θεραπεύσει αυτή το καθεστώς. Αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να παραταθεί ούτε μια μέρα» τόνισε χειροκροτούμενος. Αντέκρουσε, μάλιστα, τον ισχυρισμό του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ότι για τη μη ανανέωση των μελών του ΕΣΡ ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε βρεθεί λύση αλλά τελικά η συμπολίτευση υπαναχώρησε. Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε, μάλιστα, να αποσυρθεί η εν λόγω διάταξη χαρακτηρίζοντάς την πρόχειρη. Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι έχει πρόβλημα κατά των ανεξαρτήτων αρχών. «Δείχνετε αρνητική διάθεση κατά των αρχών. Τη μία με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και τώρα με το ΕΣΡ» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και πρότεινε να λυθεί το θέμα σε άλλο χρόνο με διάλογο όλων των κομμάτων στη διάσκεψη των προέδρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα