Αναγνωστοπούλου: Τα μέτρα της ΕΕ κατά της Τουρκίας “πονάνε”

Αναγνωστοπούλου: Τα μέτρα της ΕΕ κατά της Τουρκίας “πονάνε”
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου Eurokinissi

Τη σημασία της λήψης μέτρων κατά της Τουρκίας, για πρώτη φορά λόγω των απειλών που εξαπέλυσε κατά χώρας - μέλους της ΕΕ, επισημαίνει η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τη λήψη μέτρων κατά της Άγκυρας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ότι είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει μέτρα σε βάρος της Τουρκίας για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συγκεκριμένα για τις ενέργειές της στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει εντολή στην Επιτροπή για να εξειδικεύσει τα μέτρα. Συμπλήρωσε ότι στα συμπεράσματα του Συμβουλίου επισημάνθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιδράσει κατάλληλα και σε απόλυτη αλληλεγγύη με την Κύπρο.

Η κα Αναγνωστοπούλου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ότι είναι πρώτη φορά που με ομόφωνη απόφαση λαμβάνονται μέτρα εναντίον ενός κράτους για κινήσεις κατά ενός άλλου κράτους μέλους.

Ερωτηθείσα για τα μέτρα, περιορίστηκε να πει ότι είναι μέτρα που πονάνε, και δείχνουν τη βούληση της ΕΕ να χρησιμοποιεί τέτοια μέτρα, ώστε οι πολίτες της να νιώθουν ασφαλείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα