Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο: Η κάμερα χρυσαυγίτη εξόργισε τον Μπουτάρη

Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο: Η κάμερα χρυσαυγίτη εξόργισε τον Μπουτάρη

Κόντρα με το... καλημέρα σας στην επίσημη πρώτη του νέου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Ένταση επικράτησε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της πρώτης συνεδρίασης του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, όταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ελληνική Αυγή", Αρτέμης Ματθαιόπουλος, προχώρησε σε δήλωση - διαμαρτυρία επί της διαδικασίας ενώ ο πρόεδρος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, απάντησε σε αυστηρό τόνο.

Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση, ο κ.Ματθαιόπουλος ζήτησε τον λόγο από τον πρόεδρο, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι η σημερινή ημερήσια διάταξη περιελάμβανε 158 θέματα προς συζήτηση.

"Είναι άσκοπο και μη παραγωγικό να υπάρχουν τόσα θέματα, για τα οποία δεν υπάρχει ενημερωτικό υλικό για να ενημερωθώ. Έψαξα και στο διαδίκτυο όμως δεν βρήκα πληροφορίες. Πώς θα τοποθετηθώ ως επικεφαλής παράταξης όταν δεν έχω ενημερωθεί;" είπε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του απάντησε: "Οι εισηγήσεις των θεμάτων στέλνονται και σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ υπάρχουν και στο δημαρχείο και μπορείτε να τις δείτε. Εσείς λείπετε όμως στην Αθήνα και εγώ μιλώ με εκπρόσωπο που έχετε ορίσει. Τώρα έρχεστε εδώ και διαμαρτύρεστε; Αν θέλετε να σας κάνω ένα σεμινάριο. Δεν γίνεται να λέτε ανυπόστατα πράγματα".

Λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επέστρεψε στο συγκεκριμένο ζήτημα ενημερώνοντας το Σώμα για τις ημέρες και τις ώρες ακριβώς κατά τις οποίες ο κ. Ματθαιόπουλος έλαβε τις εισηγήσεις των θεμάτων της συνεδρίασης.

Στο μεταξύ, τα "αίματα" άναψαν ακόμη περισσότερο όταν το προεδρείο αντιλήφθηκε πως νεαρός μαγνητοσκοπούσε τη συνεδρίαση, ενώ είχε γίνει γνωστό πως βίντεο και φωτογραφίες θα λαμβάνονται μόνο από δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος κ. Αβραμόπουλος κάλεσε το συγκεκριμένο άτομο να κλείσει την κάμερα, ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης απαίτησε να την παραδώσει στο προεδρείο. "Να καταθέσει τη μηχανή ο νεαρός ή να αποχωρήσει από την αίθουσα, διότι αν χρειαστεί θα φωνάξω την αστυνομία", είπε χαρακτηριστικά.

"Είναι δική τους περιουσία. Δημιουργείτε θέμα εκ του μη όντως" απάντησε ο κ. Ματθαιόπουλος, με τον νεαρό να αποχωρεί τελικά από την αίθουσα διαμαρτυρόμενος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network