Ανατριχιαστικό βίντεο: Υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι θα “κάνουν σαπούνια τους αλλοδαπούς”

Ανατριχιαστικό βίντεο: Υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δηλώνει ότι θα “κάνουν σαπούνια τους αλλοδαπούς”

Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Απειλές σε αλλοδαπούς on camera και δηλώσεις σοκ για φούρνους και σαπούνια (Vids)

Τη συμπεριφορά στελεχών της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες στους δρόμους της Αθήνας κατέγραψε με την κάμερά του ο κινηματογραφιστής Κωνσταντίνος Γεωργούσης.

Το βίντεο παρουσίασε το κανάλι Channel4, σημειώνοντας ότι από τότε που η Χρυσή Αυγή μπήκε στο κοινοβούλιο και αύξησε τα ποσοστά της, έχει καταφέρει να προωθήσει ακροδεξιά ατζέντα σε θέματα όπως το μεταναστευτικό ή την εκπαίδευση.

*Το σχόλιο του Η. Κασιδιάρη για το βίντεο

Ο κ. Γεωργούσης πέρασε ένα μήνα με την οργάνωση, κατά την προεκλογική περίοδο, μαζεύοντας υλικό για το ντοκιμαντέρ του.

Στο βίντεο παρακολουθούμε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Α. Πλωμαρίτη και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών, να μοιράζει ψηφοδέλτια στο δρόμο της Αθήνας βρίζοντας και απειλώντας αλλοδαπούς.

“Εσύ τι είσαι Έλληνας;” ρωτά έναν αλλοδαπό και στη συνέχεια τον καλεί να φύγει από μπροστά του.

“Κάθεται και με κοιτάει ο λεχρίτης” συνεχίζει ο Πλωμαρίτης.

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας θα λυθεί “όταν φύγουν οι λαθρομετανάστες” και δηλώνει στην κάμερα ότι “είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους” και να “κάνουν τους μετανάστες σαπούνια”.

Στη συνέχεια μιλάνε για τα μαλλιά και τα δόντια των μεταναστών, τα οποία -όπως λένε γελώντας- θα τα πουλήσουν, όπως και τα δόντια των αριστερών.

Εκείνη τη στιγμή περνούσε μια οικογένεια από το Μπαγκλαντές, τους οποίους ειρωνικά καλεί να ποζάρουν στην κάμερα, λέγοντας “εμείς τους αγαπάμε τους ξένους. Πέσατε στη Χρυσή Αυγή. Τη γλυτώσατε στο μη”.

Ο Πλωμαρίτης σε άλλο σημείο του βίντεο (05:25) λέει κοιτώντας έναν αλλοδαπό: “Τελείωσε το πανηγύρι. Αν είναι μελαψοί θα τους ασπρίσουμε. Και μετά θα τους ασπρίσουμε στις κλωτσιές”.

Γεωργούσης: “Με σόκαρε η εχθρότητα των μελών της Χρυσής Αυγής”

Μιλώντας για το πώς έζησε από κοντά τη δράση των στελεχών του κόμματος σημείωσε ότι τον τρόμαξε η συμπεριφορά τους και οι ιδέες τους.

“Ήμουν τρομοκρατημένος, που τα μέλη του κόμματος εξέφραζαν με περηφάνια τις ακραίες ιδέες τους και μάλιστα δημόσια. Με σόκαρε η εχθρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους μετανάστες στο δρόμο”.

Σημειώνει ακόμα ότι δεν είχαν πρόβλημα να τους καταγράφει, καθώς αυτή είναι η συμπεριφορά τους καθημερινά και δεν ντρέπονται, ούτε θέλουν να την κρύψουν.

Το Channel4 φιλοξενεί δήλωση και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σημειώνει ότι οι απόψεις που ακούγονται στο βίντεο, δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

“Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα ανησυχούν για τον αριθμό των μεταναστών στη χώρα, από την άλλη όμως η Χρυσή Αυγή είναι ντροπή για την κοινωνία και τη δημοκρατία μας” λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης, παραδέχεται όμως ότι η ελληνική κοινωνία δέχθηκε μεγάλη πίεση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να στραφούν στη Χρυσή Αυγή.

(Πηγή: Channel4.com)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα