Ανδρουλάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Είστε συνένοχοι του Καραμανλή

Διαβάζεται σε 2'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης INTIME

Η παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Την παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη προκάλεσε η ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή αλλά και τα χειροκροτήματα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στον πρώην υπουργό Μεταφορών, στη θητεία του οποίου έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «τα χειροκροτήματα των βουλευτών της Ν.Δ, το ύφος του κ. Καραμανλή δείχνουν ότι το κόμμα που κυβερνά έχει μηδενική ενσυναίσθηση», θυμίζοντας του 57 νεκρούς του δυστυχήματος των Τεμπών.

Σε έντονο ύφος είπε πως «βλέπουμε χειροκροτήματα και χαμόγελα για τον άνθρωπο που έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι είναι ντροπή θα θέτετε θέμα ασφαλείας του σιδηροδρόμου» τονίζοντας πως «δεν έπρεπε να είναι υποψήφιος». Εγκάλεσε τον υπουργό Μεταφορών ότι δεν είπε «κουβέντα για το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που είχε στο συρτάρι του» αλλά και τον έλεγχο που γίνεται για τα ευρωπαϊκά κονδύλια της σύμβασης 717.

«Αλαζονεία, απεριόριστη αλαζονεία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποιώντας του βουλευτές της Ν.Δ πως «σήμερα με τον χειροκρότημα σας σε αυτή την προκλητική τοποθέτηση όλοι μαζί είστε συνένοχοί» και «είστε απολύτως υπεύθυνοι».

Μάλιστα στηλίτευσε ιδιαίτερα μια αναφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε διαπλοκή της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «δύο υπουργοί της Ν.Δ έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Οι δικοί σας υπουργοί ήτανε».

Προσθέτοντας πως «η γραμμή σας και η προπαγάνδα σας κυριαρχεί σε όλα τα media». Επισήμανε κλείνοντας τη παρέμβασή του πως το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για «να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και ο κ. Καραμανλής και τα γαλάζια παιδιά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα