Ανδρουλάκης: “Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να ξανακερδίσει την Νέα Δημοκρατία”

Διαβάζεται σε 4'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης INTIME

Ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε μεταξύ άλλων τα κυβερνητικά λάθη ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι στις ευρωεκλογές να έχει «μια ακόμα μεγάλη νίκη που θα αποδείξει ότι αυτό το κόμμα που κάποιοι το είχαν καταδικασμένο αναγεννήθηκε και είναι έτοιμο να ξανακερδίσει την Νέα Δημοκρατία, όπως έκανε ιστορικά με τους μεγάλους του ηγέτες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Ε Ηρακλείου.

«Δύο χρόνια πριν το ερώτημα ήταν αν θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και αν το ΠΑΣΟΚ θα πάει είτε με τον έναν είτε με τον άλλον ως συμπλήρωμα. Η μεγάλη νίκη που πετύχαμε είναι ότι σήμερα έχει αλλάξει το ερώτημα και δεν είναι απλά αν θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά πότε θα κυβερνήσει» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι «καταφέραμε αυτό που θεωρούσαν ακατόρθωτο, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν είναι συμπλήρωμα, ήδη στις μετρήσεις είναι αξιωματική αντιπολίτευση και θα γίνει και με τη λαϊκή ετυμηγορία δεύτερο κόμμα, με αυξημένα τα ποσοστά του, το καλοκαίρι στις Ευρωπαϊκές Εκλογές».

Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Τι θα λέγανε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι επικοινωνιακοί βραχίονες της λάσπης και της διχόνοιας, αν ο πιο στενός μου συνεργάτης – ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σπυρόπουλος- έδινε συνέντευξη και έλεγε ότι ήμουν εν δυνάμει υπουργός του Μητσοτάκη το 2019; Αν είχα αρθρογραφήσει όχι μία και δύο φορές υπέρ του Μητσοτάκη τα τελευταία τρία χρόνια, τι θα λέγανε για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Αυτή είναι η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και καλώ κάθε δημοκράτη και προοδευτικό άνθρωπο να έρθει κοντά μας και όλοι μαζί να αναγεννήσουμε τη δημοκρατική παράταξη, γιατί δεν θα γίνουμε μόνο ισχυροί αλλά θα είμαστε και αυτόνομοι από τα οικονομικά συμφέροντα, που υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπρόσθετα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ελέγχει τα πάντα» και πως «αργά και σταθερά υποβαθμίζεται η ποιότητα Δημοκρατίας στην χώρα, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, η διάκριση των εξουσιών», ενώ αναφέρθηκε και στον Άρειο Πάγο.

«Ξαφνικά ο Άρειος Πάγος λες και είμαστε Ουγγαρία απαντάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πού ήταν ο Άρειος Πάγος όταν πήγα και έκανα την καταγγελία των υποκλοπών, να καλέσει αμέσως τον ανιψιό του πρωθυπουργού, που δεν τον έχει καλέσει ακόμη ο εισαγγελέας για να καταθέσει»;

Σε ότι αφορά στην ακρίβεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε για τεράστιες ανισότητες διευκρινίζοντας ότι «οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι» ενώ σε ότι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, σημείωσε ότι «τα δάνεια έχουν πάει πλειοψηφικά με χαμηλά επιτόκια σε πολύ ισχυρούς παίκτες, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν πήραν τίποτα».

Ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε και στις φυσικές καταστροφές, κατηγορώντας την κυβέρνηση της Ν.Δ σε ό,τι αφορά τα ελάχιστα μέτρα πρόληψης, ενώ αναφορά έκανε στα προβλήματα των αγροτών, αλλά και στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Αλλαγή του Συντάγματος με αναθεώρηση του άρθρου 16 βάζοντας μέσα στο άρθρο μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό και όχι ιδιωτικό» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι πρέπει «να έχουμε ευρωπαϊκή κανονικότητα αλλά δυτικής Ευρώπης και όχι αλά Κύπρου, διότι το μοντέλο αυτό εμπορευματοποιεί την παιδεία».

Ως κορυφαίο ζήτημα για τα επόμενα χρόνια, ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τον «αφελληνισμό της ελληνικής περιουσίας που δεν θα πλήξει μόνο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά όλη την Ελλάδα». ‘Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης: «Μου απάντησε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή ότι τώρα πάει καλά η αγορά ακινήτων γιατί φτάνουμε στις τιμές του 2008. Όμως τι αποκρύπτει; Ότι τότε τα ακίνητα ήταν σε ελληνικά χέρια και τώρα σιγά-σιγά περνούν σε ξένα» για να συμπληρώσει με επίκεντρο τη σημερινή αγοραστική δύναμη , πως «η Ελλάδα του μέλλοντος θα έχει πανάκριβη ζωή, χαμηλής ποιότητας λόγω παιδείας και υγείας και με μισθούς κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πως «αυτή είναι η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Ηράκλειο ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει το αντίπαλο δέος της Ν.Δ» αλλά και «να είμαστε δεύτερο κόμμα στις εκλογές» καλώντας όλες τις υγιείς όπως χαρακτήρισε προοδευτικές δυνάμεις «και όχι τους λαϊκιστές και τους τοξικούς υπαλλήλους της Ν.Δ για να αναγεννήσουμε τη δημοκρατική παράταξη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα