Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα να χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη

Επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κωνσταντινούπολη
Επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κωνσταντινούπολη INTIME NEWS

Ισχυρό μήνυμα για τον Ελληνισμό στην Κωνσταντινούπολη, απέστειλε ο Νίκος Ανδορυλάκης, στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στην πόλη.

Δύο ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα άρρηκτα συνδεδεμένα με τους Έλληνες της Πόλης, την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ζωγράφειο Λύκειο, επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη, προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε το γεγονός ότι ενώ το 1964 στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούσαν 49 σχολεία με 3.000 μαθητές, σήμερα απέμειναν 7 σχολεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Ίμβρου, με συνολικά 300 μαθητές.

ADVERTISING

«Κάποιοι άνθρωποι δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα και έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους καθηγητές, τους σχολάρχες και τους μαθητές. Για εμάς είναι πρώτη προτεραιότητα να συνεχίσει να χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού εδώ, να υπάρχουν τα σχολεία μας, ο πολιτισμός και η κουλτούρα μας», ανέφερε με έμφαση ο κ. Ανδρουλάκης.

Επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κωνσταντινούπολη
Επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κωνσταντινούπολη INTIME NEWS

Ο διευθυντής της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, Δημήτρης Ζώτος, και ο διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου, Γιάννης Δεμιρτζόγλου, ξενάγησαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις εγκαταστάσεις και συζήτησαν επί μακρόν μαζί του.

«Δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπερασπιστούμε την προσπάθειά τους και να συμβάλλουμε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν, προκειμένου να διευκολυνθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν εδώ στην Πόλη» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Τουρκία
SHARE:

24Media Network