Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για το PSI

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η διαδικασία του κατεπείγοντος του PSI δημιούργησε ένταση στην Βουλή. Διαβάστε τι ειπώθηκε

"Όσοι δεν δέχονται τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το νομοσχέδιο του PSI, δεν αντιλαμβάνονται σε ποιο σημείο βρίσκεται η χώρα", παρατήρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και χαρακτήρισε θέμα εθνικού καθήκοντος την ψήφιση του.

Νωρίτερα, την έντονη αντίθεσή τους με τη διαδικασία που ακολουθεί η Βουλή εξέφρασαν τα κόμματα της αριστεράς, δια των Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ) και Δ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) ενώ και ο ΛΑΟΣ δια του Αλέκου Χρυσανθακόπουλου κατήγγειλε ότι με την ακολουθούμενη διαδικασία φιμώνονται οι βουλευτές.

Μεταξύ άλλων, ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε  όσους διαφωνούν να πουν ανοιχτά ότι δεν θέλουν η χώρα να απαλλαγεί από 130 δισ. ευρώ και 50 μονάδες χρέους.

"Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον λαό και να τον εκβιάζετε. Λέτε ψέματα ότι θα γλυτώσει 130 δισ. ευρώ. Πείτε τι θα κερδίσει ο εργαζόμενος; Οι τράπεζες και τα μονοπώλια θα κερδίσουν", ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

"Έχουμε μια κυβέρνηση που χέρι - χέρι με την τρόικα έχει μετατρέψει τη Βουλή σε πρωτοκολλητή αποφάσεων", κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

"Η πίεση που ασκείται δημιουργεί ανωμαλία. Η αίθουσα δεν γεμίζει γιατί οι βουλευτές δεν έχουν το λόγο", σχολίασε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

"Είναι θέμα εθνικού καθήκοντος να το ολοκληρώσουμε σήμερα την ψήφιση του νομοσχεδίου. Είναι λαϊκισμός τα υπόλοιπα", αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο "κανόνες τροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των Ομολογιούχων", γνωστό ως νομοσχέδιο για το PSI, εισήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που ορίζει 10ωρη συνεδρίαση.

SHARE:

24Media Network