Ανοιχτό ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό και άλλων ομάδων στο δημόσιο μετά την ΕΜΑΚ

Ανοιχτό ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό και άλλων ομάδων στο δημόσιο μετά την ΕΜΑΚ
Κέντρο Εμβολιασμού στο Ελληνικό AP Photo/Yorgos Karahalis

Τι απάντησε η Αρ. Πελώνη όσον αφορά στο ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στο δημόσιο. Το σχέδιο της κυβέρνησης.

Η ΕΜΑΚ ένα πρώτο βήμα και όλα αξιολογούνται και εξετάζονται”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ερωτηθείσα από το NEWS 24/7 εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες εργαζόμενων στο δημόσιο.

Άφησε δηλαδή ουσιαστικά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού καταρχάς υπενθύμισε ότι η απόφαση για την ΕΜΑΚ αφορά μία πολύ κρίσιμη δομή του κράτους, μία υπηρεσία από την οποία δεν μπορεί να λειψει κανένας από καμία βάρδια για λόγους αντιληπτούς από όλους, καθώς και ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών θα ανοίξει το Σεπτέμβριο και όχι ενώ η χώρα βρίσκεται σε φάση μάχης.

Φαίνεται συνεπώς ότι η κυβέρνηση ξεκινώντας από τα σώματα ασφαλείας και κρίσιμες για την ασφάλεια του κράτους δομές θα προχωρήσει σταδιακά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό και άλλων ομάδων εργαζομένων στο δημόσιο, με τους υγειονομικούς να καλούνται στο τέλος να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη δημοσια υγεία.

Όσον αφορά στα προνόμια εμβολιασμένων, η κ. Πελώνη επανέλαβε ότι η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνει εάν δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες, κάτι που αναμένεται να γίνει στα μέσα Ιουνίου.

Η κυβέρνηση όμως έχει απλώς μεταθέσει τη συζήτηση αυτή και είναι προφανές ότι σχεδιάζει να έχουν ορισμένες διευκολύνσεις οι εμβολιασμένοι το αργότερο από το φθινόπωρο, στα πρότυπα και άλλων κρατών, όπως για παράδειγμα να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού αντί να χρειάζεται rapid ή self test και να μπορουν να κάθονται σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων κλπ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα