Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων και μετά το 2014

Στιγμιότυπο από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπο από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Δεν αποκλείει νέες απολύσεις μέσα στο 2014 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης όσων από τους 45.000 υπαλλήλους του δημοσίου που έχουν ελεγχθεί έχουν διοριστεί παράνομα άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως η κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει σε δεσμευτικό στόχο απολύσεων μετά το 2014.

Ο στόχος του πρώτου κύκλου κινητικότητας έχει ήδη επιτευχθεί τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι για πρώτη φορά στο δημόσιο γίνονται απολύσεις.

"Τρεις νόμοι ψηφίστηκαν και οι τρεις είτε καταργούσαν οργανισμούς σφραγίδες, είτε δεν γινόταν καμία εξοικονόμηση κλίμακας, αυτό δεν έγινε ποτέ, για πρώτη φορά υπάρχει πραγματική εξοικονόμηση γιατί απομακρύνονται εργαζόμενοι, γύρω στα 200 άτομα, είναι σκληρό, το ξέρω, αλλά είναι αλήθεια αυτό που λέω" τόνισε.

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι 200 εργαζόμενοι που θα απολυθούν είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ενώ οι εργαζόμενοι που είναι νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου μπαίνουν στην κινητικότητα.

Αναφερόμενος που στην κριτική που του ασκείται και από τον προκάτοχό Αντώνη Μανιτάκη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι "όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν τολμηρές κινήσεις δεν τις έκαναν, και κάνουν κριτική.

Κάνουμε παρεμβάσεις σε δομές, ποτέ δεν είπα ότι με ένα ν/σ θα λυθεί το πρόβλημα, χρειάζεται παρέμβαση σε βάθος δεκαετίας" σημείωσε.

Ο στόχος του πρώτου κύκλου κινητικότητας έχει ήδη επιτευχθεί. Παράταση μέχρι τα τέλη Μαρτίου για να ολοκληρώσουμε την κινητικότητα, οχτώ χιλιάδες θα ενταχθούν γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε κινητικότητα και θα ενταχθούν οι περισσότεροι στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Αναμένω τους δήμους να ζητήσουν τα κενά που έχουν και να πιστοποιήσουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έσοδα.

Όσον αφορά την αναμέτρηση Σπηλιωτόπουλου – Κακλαμάνη για το δήμο Αθηναίων, σχολίασε ότι «θα επιλέξουν οι Αθηναίοι. Εγώ από άποψη, είμαι έξω από τη λογική των χρισμάτων και της διακριτικής στήριξης. Να ξεφύγουμε από τη λογική τω χρισμάτων και της ουσιαστικής στήριξης δεν επηρεάζονται ουσιαστικά οι επιλογές των πολιτών, σε μια εποχή που τα κόμματα έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών η στήριξη έχει πολύ μικρότερη σημασία». Ζήτησε ωστόσο την παραίτηση από τη βουλευτική έδρα όσων θέτουν υποψηφιότητα για αυτοδιοικητικές θέσεις.

Ειδικότερα για την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη, τόνισε πως «ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης γνωρίζει ότι δυο υποψηφιότητες ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόβλημα για το ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών». Αναγνώρισε δε, ότι πλέον η παρουσία «ανταρτών» για τις αυτοδιοικητικές στα κόμματα είναι νομοτελειακή.

SHARE:

24Media Network