Γεννηματά: Ανοιχτοί για συζήτηση με τους προοδευτικούς ανθρώπους όταν δεν θα είναι ο Τσίπρας παρών

Γεννηματά: Ανοιχτοί για συζήτηση με τους προοδευτικούς ανθρώπους όταν δεν θα είναι ο Τσίπρας παρών
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά συμμετέχει σε εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής, για το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ -

Πυρ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε η Φώφη Γεννηματά. Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεννόησης με άλλες προοδευτικές δυνάμεις όταν δεν θα είναι πολιτικά παρών ο Πρωθυπουργός.

Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη στάση τους στο θέμα της πρώτης κατοικίας. 

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στο κρατικό ραδιόφωνο. 

“Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας, η μοναδική προστασία που υπήρχε και είχε προβλεφθεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει κόφτες στην προστασία των πιο αδύναμων.

Και γι’ αυτό βέβαια ψηφίζουν την τροπολογία από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν προστατεύονται πλέον τα νοικοκυριά που μπορεί να βρεθούν σε αδυναμία, περιορίζεται ο αριθμός όσων μπορούν να υπαχθούν, υπάρχουν σοβαρότατα γραφειοκρατικά εμπόδια και πολλές ασάφειες και κενά που μένουν να καλυφθούν από Υπουργικές αποφάσεις που δε γνωρίζουμε ούτε πότε θα εκδοθούν, ούτε το περιεχόμενό τους. Δεν ξέρουμε πώς θα προκύπτει το ύψος της επιδότησης από το Δημόσιο, δε γνωρίζουμε με ποια κριτήρια θα γίνεται η επαναξιολόγηση κάθε έτος των δανειοληπτών. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν ψηφίζουμε τη ρύθμιση αυτή. Είναι απάνθρωπο, να χάνουν οι άνθρωποι την πρώτη τους κατοικία. Μεσαίοι και μικροί δανειολήπτες, οι οποίοι πραγματικά χτυπήθηκαν στα χρόνια της κρίσης και δε μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Έχουμε καταθέσει, το Κίνημα Αλλαγής, συγκεκριμένη πρόταση νόμου για τα κόκκινα δάνεια: Με τρεις φράσεις: Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας για μικρούς και μεσαίους δανειολήπτες, πάγωμα οφειλής των ευπαθών ομάδων και τρίτον, κούρεμα δανείου εάν είναι ενήμερη η ρύθμιση της οφειλής.

Τους προκαλούμε λοιπόν, και το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, να έρθουν και να ψηφίσουν τη δική μας πρόταση. Γίνεται δε ολοφάνερο ότι η Επιτροπεία είναι εδώ, καλά κρατεί και είναι ακόμα πιο ισχυρή. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό που εδώ και δέκα χρόνια κάνει θυσίες. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια, καθυστέρησαν και ακρίβυναν την έξοδο από την κρίση.

Έχει έρθει λοιπόν η ώρα της συνεννόησης γύρω από ένα ελληνικό πρόγραμμα, για ν’ αφήσουμε επιτέλους πίσω μας τα προβλήματα και να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα μπορεί και έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Δυο φορές η χώρα με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στα πρόθυρα άτακτης χρεωκοπίας Δυο φορές βρέθηκε η χώρα στα πρόθυρα άτακτης χρεοκοπία. Η μία ήταν το ’15 με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η δεύτερη ήταν μετά τη θητεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του 2004-2009.

Έχει τεράστιες ευθύνες η Νέα Δημοκρατία για το ότι η χώρα βρέθηκε στην κρίση και στα μνημόνια, ευθύνες τις οποίες δεν έχει αναλάβει μέχρι σήμερα, που μαζί προσπαθούν ν’ αποκρύψουν με το ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη να υπάρξει Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία από τότε που μπήκε η χώρα στο ευρώ μέχρι σήμερα και δεν το αποδέχονται, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Νέα Δημοκρατία,. Ακριβώς γιατί δε θέλουν να φανούν οι πραγματικές δικές τους ευθύνες και για το 2004-2009 αλλά και για το 2015-2019.

Πρέπει λοιπόν να τελειώνουμε με αυτές τις πολιτικές που οδήγησαν σε κρίση, σε μνημόνια, σε αδιέξοδα. Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμβάλλει ώστε αυτές οι πολιτικές, ιδιαίτερα για τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους, να επαναληφθούν. Οι πολίτες αγκαλιάζουν την προσπάθεια μας σε όλη την Ελλάδα Είμαι πολύ ευχαριστημένη και πολύ χαρούμενη από την καταπληκτική ανταπόκριση του προοδευτικού κόσμου, όπου κι αν έχω πάει. Εντυπωσιακή συμμετοχή, συγκινητικό το πάθος. Το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο ισχυρό από ποτέ, δυναμώνει κάθε μέρα, έχει σοβαρές δυνατότητες να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο το επόμενο διάστημα στις πολιτικές εξελίξεις.

Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας . Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη να υπάρξει ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα. Και αυτό το ρεύμα, είναι ενάντια στις δυο όψεις της συντήρησης που δεν είναι άλλες από την παλιά Δεξιά του κ. Μητσοτάκη και τη νέα Δεξιά του κ. Τσίπρα.

Ο κόσμος διψάει ν’ ακούσει για προοδευτικές λύσεις, μας ξαναμετράει όλους,Είμαι πραγματικά αισιόδοξη και βλέπω αυτό το συνέδριο ως ένα βήμα σημαντικό, για να κλείσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πολυκομματική λειτουργία και να κάνουμε το πέταγμα προς τα εμπρός. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα που τον ακολουθεί, η ομάδα του Μαξίμου, δεν έχουν καμία σχέση με την Κεντροαριστερά Υπάρχουν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Είναι αυτές που μας διαχωρίζουν εμάς, το Κίνημα Αλλαγής από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ακριβολογώ μάλλον ο κ. Τσίπρας και η παρέα που τον ακολουθεί, η ομάδα του Μαξίμου, δεν έχουν καμία σχέση με την Κεντροαριστερά. Οι άνθρωποι κρίνονται από τις πράξεις τους, από τις πολιτικές τους, από τον τρόπο με τον οποίο ασκούν την εξουσία.

Από πού λοιπόν να ξεκινήσω; Από το ότι οδήγησε με τις πολιτικές του τη χώρα στα πρόθυρα του Grexit και της άτακτης χρεοκοπίας; Από το ότι αυτή την τυχοδιωκτική πολιτική την ακολούθησε μια σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική περικοπών που κάθε άλλο παρά προοδευτική μπορεί να ειπωθεί, με υπερφορολόγηση και μάλιστα αύξηση των έμμεσων φόρων που ουσιαστικά χτυπάει ακριβώς τους πιο αδύναμους;

Από την στάση του στο κοινωνικό κράτος, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία τα οποία έχουν καταρρεύσει στο βωμό των υπερπλεονασμάτων; Από το ότι οι άνθρωποι που ζουν στα όρια της φτώχειας, εξαρτώνται από τη φιλευσπλαχνία των επιδομάτων τα οποία τα θυμάται ο εκάστοτε Υπουργός όταν φτάνουμε στις εκλογές; Δηλαδή λογικές και πρακτικές του παρελθόντος και της Δεξιάς;

Αυτή είναι η προσέγγιση της Δεξιάς για το κοινωνικό κράτος. Και μάλιστα σε μια στιγμή που έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές και το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης, είναι ότι έχει καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος και οι Ευρωπαίοι πολίτες αισθάνονται πιο ανασφαλείς από ποτέ.

Να προσθέσω και τη στάση της Κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, τις υποχωρήσεις που έχουν γίνει και στην υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και όλα όσα συζητούνται για το Αιγαίο. Τις παρεμβάσεις στους Θεσμούς και την εικόνα που παρουσιάζει το Κοινοβούλιο το τελευταίο διάστημα για να βρεθούν οι πρόθυμοι των Πρεσπών. Όλη αυτή η εικόνα της παρακμής και του εκφυλισμού, είναι σε βάρος της ίδιας της δημοκρατίας. Όλα έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και καμία απολύτως σχέση δεν έχουν μ’ ένα προοδευτικό κόμμα. Τίποτα δεν μας χωρίζει από τους πραγματικά προοδευτικούς πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ

Δεν λέω πως δεν υπάρχουν προοδευτικοί άνθρωποι σε αυτό το χώρο, άνθρωποι που έχουν δώσει αγώνες για την Αριστερά, αγώνες τους οποίους εμείς σεβόμαστε. Όταν λοιπόν μετά τις εκλογές, δεν θα υπάρχει πια ο κ. Τσίπρας και αυτή η παρέα, εμείς θα είμαστε εδώ να συζητήσουμε μαζί με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους, τίποτα δε μας χωρίζει απ’ όλους αυτούς.

Και βέβαια τίποτα δε μας χωρίζει από τους ανθρώπους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, έχοντας την ελπίδα και την προσδοκία πως είναι πραγματικά κάτι νέο και πως είναι πραγματικά ένα προοδευτικό κόμμα. Σήμερα όμως, οι μάσκες έπεσαν και κανένα προσωπείο δεν πρόκειται να σώσει τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβερνήσεις που θα συνεχίσουν τη συντηρητική πολιτική που ασκεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς.

Το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, θα το αποφασίσει και θα το υποδείξει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. Κανείς πριν από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού δε δικαιούται να κάνει σενάρια και σχέδια ερήμην του. Αυτό που λέμε εμείς, είναι ότι θέλουμε δύναμη για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο Ελλάδα που είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη, δηλαδή μια πρόταση πραγματικά προοδευτική.

Και καλούμε και τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς επιτέλους η χώρα θ’ αφήσει πίσω της πραγματικά τα μνημόνια, να τοποθετηθούν και να πουν στον ελληνικό λαό ποια είναι η δική τους πρόταση και πού συμφωνούν και πού διαφωνούν με τη δική μας πρόταση. Εμείς θέλουμε δύναμη, για να υλοποιηθεί ένα πραγματικά προοδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα είναι ελληνικής ιδιοκτησίας αυτή τη φορά, και θα μπορέσει να βοηθήσει τη χώρα να γυρίσει σελίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα