Ανοίγει τη βεντάλια των θεμάτων ο Μητσοτάκης

Ανοίγει τη βεντάλια των θεμάτων ο Μητσοτάκης
Meeting between the Prime Minister of Greece, Alexis Tsipras, and the president of New Democracy party, Kyriakos Mitsotakis, in Athens, on Jan. 19, 2016 / , , 19 , 2016 Nick Paleologos / SOOC

Εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει στην αποψινή συζήτηση στη βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ με το βλέμμα στις διεργασίες εντός της «δεξιάς πολυκατοικίας»

Με διάθεση να ανοίξει να γενικεύσει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον πρωθυπουργό θα προσέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή συνεδρίαση της βουλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ανοίξει τη βεντάλια των θεμάτων και δεν θα περιοριστεί στα ζητήματα της δικαιοσύνης, της διαφθοράς και της διαπλοκής αν και αυτά θα τα έχει ψηλά στην ατζέντα της παρέμβασής του.

Προσφυγικό και οικονομία με επίκεντρο την πορεία της αξιολόγησης θα είναι επίσης στις αιχμές των όσων αναμένεται να πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη κεντρικός πυρήνας στην κριτική του προέδρου της ΝΔ προς την κυβέρνηση θα είναι η «έκρυθμη κατάσταση της χώρας» σε όλα τα μέτωπα και επίπεδα και είναι πολύ πιθανό να κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα ότι έχει μετατρέψει τη χώρα σε «τριτοκοσμική».

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης θα κινηθεί στην γραμμή των υψηλών τόνων προς το ΣΥΡΙΖΑ και την «καταστροφική διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα», γεγονός που συνδέεται άμεσα και με τις διεργασίες στο χώρο της δεξιάς, αν και από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη εκπέμπουν μήνυμα αδιαφορίας για τα τεκταινόμενα στα δεξιά της ΝΔ και το κυοφορούμενο κόμμα από τους Καρατζαφέρη και Μπαλτάκο.

Στην πραγματικότητα δια των υψηλών τόνων κατά του ΣΥΡΙΖΑ η Συγγρού επιχειρεί να προλάβει εν τη γενέσει τους τυχόν κινήσεις αποσυσπείρωσης προς τα δεξιά της. Δεν είναι τυχαίο ότι η άποψη κορυφαίων κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν καλούνται να σχολιάσουν τις κινήσεις για το κόμμα Μπαλτάκου-Καρατζαφέρη λένε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει μέλλον ότι αποδυναμώνει την ανάγκη εκδίωξης του κ. Τσίπρα από την εξουσία».

Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΝΔ δεν αποκλείεται να εντείνει και τη ρητορική της σε θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας του πολίτη προκειμένου να κρατήσει επαφή με το ακροατήριο στα δεξιά της. Είναι χαρακτηριστική η κατηγορία της Συγγρού προς το Μαξίμου και τον υπουργό δημόσιας τάξης Νίκο Τόσκα πως «παρακολουθούν απαθώς να οργανώνεται ενόπλως το παρακράτος της άκρας Αριστεράς» με αφορμή την «διοργάνωση ένοπλης διαδήλωσης» από την ομάδα Ρουβίκωνας στα Εξάρχεια.

Στην ίδια κατεύθυνση η ΝΔ επιμένει στην κριτική της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό πως «δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και την τεχνητά συγκολλημένη συγκυβέρνησή του με τον Π. Καμμένο, ότι μπορούν να λύσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα της χώρας και των Ελλήνων».

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα